Пoдaтки-peкopдcмeни мicцeвoгo бюджeтy

pod

До їх переліку підпадають податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю та акцизний податок з реалізації підакцизних товарів у роздрібній мережі.

Як зазвичай, основою місцевих бюджетів являється податок на доходи фізичних осіб. За період січня-листопада 2016 року платниками, які обслуговуються в Державній податковій інспекції у м. Сумах (до їх числа відносяться платники податків Сум, Сумського, Білопільського та Краснопільського районів) його сплачено 814,4 мільйонів гривень. Зазначений податок стабільно забезпечує місцеві громади надходженнями і складає 42,6% в загальній сумі надходжень до місцевої скарбниці.

Другий по вагомості податок – це плата за володіння або користування найбільшим багатством України – землею. З початку року до місцевого бюджету було внесено 203 мільйони гривень земельного податку та орендної плати за землю.

Наступним серед лідерів податкових відрахувань до місцевих скарбниць є єдиний податок. З початку року сума його надходжень склала 170,6 мільйонів.

Акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів твердо займає четверту позицію. Надходження з початку року становлять майже 100 мільйонів.

Загалом, до бюджетів місцевих громад станом на 24 листопада 2016 року надійшло 1 мільярд 351 мільйон гривень податків й зборів, що на 391,1 мільйон ( тобто на 40,7% перевищує показник минулого року).

Виникає важливий висновок, що рекордні суми сплачених податків, які в цьому році вже надійшли до місцевих бюджетів, обов’язково сприятимуть підвищенню соціально-економічного розвитку регіону та розв’язанню невідкладних соціальних проблем сумської громади.

http://krasnews.at.ua/news/podatki_rekordsmeni_miscevogo_bjudzhetu/2016-11-25-7074

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: