Poзглянyтo cпpaвy щoдo cпpoби пepeтинy дepжaвнoгo кopдoнy з 10 тoнaми м’яcнoї пpoдyкцiї

04082761

Краснопільським районним судом Сумської області була розглянута справа про адміністративне правопорушення, яка надійшла від Відділу прикордонної служби «Краснопілля», щодо спроби незаконного перетинання державного кордону України /далі ДКУ/ поза встановленими пунктами пропуску особами, які намагалися перемістити на територію РФ м’ясну продукцію. 


Відповідно до матеріалів справи, 28 жовтня 2016 на напрямку населених пунктів Марї’но (Укр.) – Демидівка (РФ) було виявлено та затримано трьох громадян України С., Г. та Б., які здійснили спробу на автомобілі марки Mercedes перемістити на територію РФ м’ясо поза пунктами пропуску, чим вчинили адміністративне правопорушення за ч.2 ст. 204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України групою осіб). Місце затримання правопорушників підтверджується схемою виявлення громадян на прикордонній території.

При розгляді справи гр. С., Г. та Б. вину свою не визнали, давши маловірогідні пояснення, що ніяких знаків не бачили, їхали з Вінницької області у м. Харків та везли м’ясо, заблукали і опинились у полі, орієнтувалися по карті. На запитання суду, якими населеними пунктами проїжджали і де заблукали, не змогли відповісти, пояснивши, що вперше їдуть даним маршрутом.

Відповідно до ст. 253 КУпАП, якщо при розгляді справи, орган, посадова особа, прийде до висновку, що в порушенні є ознаки кримінального правопорушення, він передає матеріали прокурору або органу досудового розслідування.

У матеріалах справи немає даних про проведення компетентної перевірки щодо наявності в діях гр. С., Г. та Б. ознак кримінального правопорушення за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України, тому суд, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази, прийшов до висновку, що матеріали адміністративного провадження про притягнення гр. С., Г. та Б. до адміністративної відповідальності за ч.2 ст. 204-1 КУпАП слід направити прокурору Охтирської місцевої прокуратури Сумської області для проведення перевірки на предмет наявності чи відсутності ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК України, закривши провадження у справі.

На даний час постанова не була оскаржена в апеляційному порядку.

http://krasnews.at.ua/news….29-6959
http://regionews.sumy.ua/?q=node/77235
Інфо. Краснопільський районний суд Сумської області

 

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

 

http://krasnews.at.ua/news/rozgljanuto_spravu_shhodo_sprobi_peretinu_derzhavnogo_kordonu_z_10_tonami_m_jasnoji_produkciji_krasnopilskim_rajonnim_sudom_sumskoji_oblasti_bula/2016-11-01-6971

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: