ПPO ЗOВНIШНЄ НEЗAЛEЖНE OЦIНЮВAННЯ У 2017 POЦI

90171236

У 2017 році для вступу до вищого навчального закладу (ВНЗ) учасники подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2016 року та 2017 року. Кожен зареєстрований учасник ЗНО-2017 має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

ПЕРШІ ПІДСУМКИ РЕЄСТРАЦІЇ НА ЗНО-2017

У Сумської області в 2017 році на ЗНО зареєструвалось 6 444 учасники (у 2016 році – понад 7,3 тис. учасників), з них: 4 918 – випускники ЗНЗ (у 2016 році – 5,1 тис. випускники ЗНЗ), 450 – учні/студенти професійно-технічних та вищих навчальних закладів, 1 076 – випускників минулих років.

У 2017 році учасники ЗНО традиційно обирали у переважній більшості 3 або 4 предмети для тестування.
За підсумками реєстрації на ЗНО-2017 (з-поміж двох обов’язкових предметів ДПА) 70% випускників загальноосвітніх навчальних закладів поточного року надали перевагу історії України як предмету ДПА.

Випускники ЗНЗ поточного року навчання по-різному визначилися з пріоритетами в обираності предметів ЗНО як ДПА, а саме: після української мови і літератури, історії України, математики, у Сумській області 3 предметом обирали біологію (37 % відповідно).

Під час реєстрації учасники могли обрати мову складання тесту: 97 % обрали українську мову, 3 % – замовили переклад російською (це, як правило, тестування з фізики – 6%, математики – 5%, хімії – 4% та біології – 3% відповідно).

В області зареєструвалися 8 учасників з особливими освітніми потребами, які потребують створення у пунктах проведення ЗНО: 2 – глухі та особи з порушенням слуху (присутність перекладача жестової мови; використання слухового апарата, імпланта); 4 особи з порушенням опорно-рухового апарату та особи, які одужують після травм (наявність зовнішніх сходів і пандусів, обладнаних поручнями; наявність туалету, обладнаного універсальною кабіною; допомога у переміщенні учасника в межах пункту супроводжуючою особою; стіл, придатний для письма на інвалідному візку); 2 особи, які потребують періодичного здійснення індивідуальних медичних процедур із забезпечення життєдіяльності людини та/або контролю за її станом.

ОРГАНІЗАЦІЯ ЗНО-2017 У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Харківським РЦОЯО спільно з Департаментом освіти і науки Сумської ОДА визначено 6 округів для проведення ЗНО у містах Суми, Глухів, Конотоп, Охтирка, Ромни, Шостка.

Для проведення ЗНО буде організовано роботу 31 пункту, з них: 19 – на базі ВНЗ, 5 – ПТНЗ, 5 – у загальноосвітніх навчальних закладах.

Харківським РЦОЯО спільно з Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації та Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти проведено роботу щодо добору, навчання та залучення педагогічних, науково-педагогічних працівників до роботи на пунктах проведення ЗНО. Усього в 2017 році планується залучити до роботи у пунктах проведення понад 1,8 тис. педагогічних працівників області.

На інформаційній сторінці учасника ЗНО на сайті Українського центру оцінювання якості освіти з 28 квітня 2017 року будуть розміщені запрошення-перепустки з інформацію про місце та час проведення зовнішнього оцінювання. Запрошення потрібно роздрукувати самостійно.

В день проведення ЗНО до пункту проведення ЗНО необхідно прибути із Сертифікатом, паспортом або іншим документом (серія та номер якого зазначені в Сертифікаті) та запрошенням-перепусткою. Допуск учасників до пункту проведення ЗНО триває з 10.15 до 10.50. Щоб не запізнитися, заздалегідь ознайомтеся із маршрутами доїзду до пунктів проведення ЗНО.

Учасники, які запізнились, до пункту проведення ЗНО не допускаються.

Окрім документів із собою необхідно мати дві-три ручки з чорнилом чорного кольору, а також, за бажанням, маленьку пляшку з питною водою.

До виходу з пункту проведення ЗНО учасник має надати уповноваженій особі УЦОЯО Сертифікат для проставлення відмітки про проходження ЗНО з певного предмета. Без такої відмітки результати ЗНО вважаються недійсними.

Директор – Сидоренко Олександр Леонідович, доктор соціологічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України. Додаткова інформація з питань ЗНО: Якушева Олена Сергіївна, спеціаліст по зв’язкам з громадськістю (057) 705 07 37, 097 83 23 496

http://krasnews.at.ua/news/pro_zovnishne_nezalezhne_ocinjuvannja_u_2017_roci/2017-04-13-7646
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: