ПPOФIЛAКТИКA ГPИПУ ТA ГPВI

36095651

У зв’язку з початком епідемічного сезону грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) 2016-2017 років управління Держпродспоживслужби у Краснопільському районі звертає увагу на здійснення заходів щодо профілактики цих захворювань.

Серед інфекційних захворювань грип та ГРВІ в загальній сукупності становлять понад 90%.

Грип-це високо контагіозне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень. Джерелом інфекції при грипі є хвора людина. Передача інфекції відбувається головним чином повітряно – крапельним шляхом.

Захворіли – залишайтеся вдома та викличте лікаря. Немає нічого героїчного у відвідуванні роботи хворим-і сам ,як слід не зможеш працювати і колег на лікарняне ліжко вкладеш.

Інфекція потрапляє в організм через рот,ніс та очі,яких ви час від часу торкаєтесь руками,тому частіше мийте руки з милом або обробляйте дезінфікуючим розчином (дезінфікуючі гелі, спреї та гігієнічні серветки).

Регулярно провітрюйте приміщення та проводьте вологе прибирання як вдома так і на роботі. Дотримуйтесь здорового способу життя.

У харчовий раціон слід включати не менше 50% рослинної їжі в сирому вигляді (капуста,морква,буряк,часник,цибуля,хрін,яблука,гарбуз і т.д.).

Вакцинація є найефективнішим засобом для захисту організму. Згідно повідомлення Міністерства охорони здоров’я в Україні уже пройшли реєстрацію вакцини на епідемічний період 2016-2017 років та незабаром надійдуть в аптечну мережу. Особливо важливою є вакцинація для представників групи ризику,оскільки вона значно збільшує шанси цих людей відвернути смертельні наслідки хвороби.

Дотримання цих елементарних правил суттєво підвищує ваші шанси уникнути небезпечного захворювання та зберегти життя вам і людям,що знаходяться поряд з вами.
М. Крамаренко,
в.о.начальника управління Держпродспоживслужби
у Краснопільському районі

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo
http://krasnews.at.ua/news/profilaktika_gripu_ta_grvi/2016-11-13-7021

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: