Прес-служба ДП «Краснопільське лісове господарство» інформує

Державне підприємство «Краснопільське лісове господарство» вітає Вас з відкриттям сезону полювання на хутрових звірів та диких парнокопитних.

Витяг з наказу № 133-АГ від 24.07.18р. « Про термін і порядок здійснення полювання на пернату дичину на території мисливських угідь ДП «Краснопільське лісове господарство» в мисливському сезоні 2018-2019 рр.

Встановити такі строки полювання:

1.1. Індивідуальне полювання на копитних тварин:

— на самців оленя плямистого, кабана та його молодняк, здатного до самостійного існування – з 1 вересня 2018 р. до 27 січня 2019 р. включно;

— на самців козулі – з 1 вересня 2018р. до 30 грудня 2018 р. включно.

— на самок кабана, козулі і оленя плямистого, та їх молодняк, здатний до самостійного існування — з 1 вересня до 30 грудня 2018 р. включно.

1.2. Облавне полювання на диких парнокопитних тварин (на самців і самок козулі, оленя плямистого, кабана та їх молодняк, здатного до самостійного існування) з 3 листопада до 30 грудня 2018 р. включно.

Колективне полювання на диких парнокопитних тварин (на самців і самок козулі, оленя плямистого, кабана та їх молодняк, здатний до самостійного існування з 3 листопада до 30 грудня 2018 р. включно, на (самців оленя плямистого, кабана та їх молодняк , здатного до самостійного існування) з 3 листопада 2018 р. до 27січня 2019 р. включно.

1.3. На зайця-русака, лисицю. єнотовидного собаку у відкритих для полювання польових угіддях господарства – з 3 листопада 2018 р. до 27 січня 2019 р. включно.

Відстріл лисиці , єнотовидного собаку та вовка дозволити під час полювання на парнокопитних тварин .

Відстріл лисиці в лютому місяці 2019 р. провести бригадами мисливців (відповідно затверджених списків) по одноразових відстрілочних картках за обов’язковою участю єгерської служби або державної лісової охорони лісгоспу.

Встановити, що:

2.1. Днями полювання є :

— на парнокопитних – індивідуальне полювання – усі дні тижня, колективне та облавне – субота неділя.

— на зайця-русака, лисицю та єнотовидного собаку – субота й неділя .

2.2. Денна норма відстрілу зайця – русака одним мисливцем – один заєць. Норма відстрілу лисиці та єнотовидного собаки не лімітовано.

2.3. Полювання на зайця – русака , лисицю єнотовидного собаку проводити за відстрілочними картками господарства із зазначеному у них П.І.Б. мисливця, терміну і місця полювання, на вказані в них види дичини, з обов’язковою реєстрацією мисливців перед початком полювання та з обов’язковим записом добутої дичини в контрольних картках обліку добутої дичини та порушень правил полювання.

Бригаді мисливців лісгоспу, яка проводить боротьбу з шкідливими тваринами та птахами а також приймає активну участь по боротьбі з браконьєрством видати пільгові — безкоштовні відстрілочні картки на пернату дичину та хутрових звірів.

2.4. Колективне та облавне полювання на диких парнокопитних тварин дозволяється в складі не більше 20 ( двадцяти) мисливців(у разі облавного полювання разом з нагоничами ), і не більше двох разів в одному мисливському угідді ( квартал) протягом сезону.

2.5. Полювання на диких парнокопитних тварин проводити під керівництвом розпорядника полювання призначеного наказом за ліцензіями згідно із затвердженими Міністерством аграрної політики та продовольства України лімітами добування диких парнокопитних тварин і інструкцією про порядок видачі ліцензій на добування мисливських тварин та порядок здійснення полювання на цих тварин.

2.6. Відстріл вовка, лисиці в не мисливський сезон або в заборонених для полювання місцях проводити затвердженими бригадами мисливців згідно дозволу ОУЛМГ.

2.7. Відстріл диких парнокопитних та хутрових звірів для ветеринарно-санітарної експертизи проводити відповідно до інструкції з проведення вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи. Тварин добутих у порядку проведення селекційного та вибіркового діагностичного відстрілу для проведення ветеринарно-санітарної експертизи, зарахувати до ліміту їх добування у сезоні полювання 2017-2018 років.

2.8. Використання нарізної мисливської та переобладнаної для полювання нарізної не мисливської зброї при колективному та облавному полюванні на диких парнокопитних тварин дозволити лише з погодження користувача мисливських угідь.

3.0. При спортивному полюванні на зайця-русака заборонити застосування нарізної зброї та набоїв з кулями і картеччю, полювання загонами і котлом.

Заборонити плювання на хутрових звірів та парнокопитних тварин на не зібраних від урожаю полях (кукурудза, соняшник).

4.0. Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо сказу та інших небезпечних хвороб, проведення ветеринарно-санітарної експертизи добутих тварин, Сезон полювання починати за узгодженням з державною ветеринарною медициною району.

Обладнати відповідно до вимог ветеринарної медицини майданчик для розробки добутої дичини.

5.0. Допускати до полювання лише тих мисливців , які мають посвідчення мисливця та контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання на мисливський сезон 2018-2019 років з відміткою про сплату державного мита.

6.0. Своєчасно довести до відома мисливських колективів та зацікавлених органів через З.М.І. про встановлені терміни та порядок здійснення полювання .

7.0. Державній лісовій охороні і єгерському складу лісгоспу, у співпраці з Державною екологічною інспекцією в Сумській області , органами внутрішніх справ та громадськими мисливськими інспекторами забезпечити охорону державного мисливського фонду від браконьєрства та суворого дотримання мисливцями правил полювання, техніки безпеки і ветеринарно-санітарних вимог.

Шановні панове мисливці! З настанням періоду грибного сезону в мисливських угіддях перебуває велика кількість населення які збирають гриби, будьте уважні, будь-ласка дотримуйтеся правил полювання, техніки безпеки, поводження зі зброєю під час здійснення полювання та пожежної безпеки, незалежно від результату полювання. Бажаємо Вам повернутися до сімей цілими і неушкодженими, з гарним настроєм.

Успіху Вам.

Прес-служба ДП «Краснопільське лісове господарство»

Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: