"Кpyглий cтiл" iз poбoтoдaвцями тa coцiaльним пapтнepaми

20 січня на базі Краснопільського районного центру зайнятості відбулась нарада з керівниками ринкоутворюючих підприємств району, депутатами, соціальними партнерами та представниками влади з питань удосконалення функціоналу Служби та напрямків співпраці із роботодавцями та соціальним партнерами.

У заході взяли участь голова Краснопільської РДА, депутат обласної ради Ю.А. Яремчук, голова районної ради В.О. Савоненко, Краснопільський селищний голова І.П. Хомічов, директор «Михайлівські вогнетриви» С.О. Швець, директор ДП «Краснопільський лісгосп», депутат районної ради – В.В. Мороз, директор ДП «Краснопільський агролісгосп» С.А. Малюк С.А., редактор районної газети «Перемога» – О.Моцний, представники кадрових служб СТОВ «Думівське» та ФГ «Колос», а також соціальні партнери- начальник Великописарівського об’єднаного управління ПФУ Петров А.М., начальник управління соціального захисту населення – Лавріненко О.П.

В рамках проведеного заходу були напрацьовані пропозиції щодо компенсації витрат роботодавця на оплату праці зареєстрованих безробітних з числа учасників АТО, фінансування громадських робіт у розмірі 100% за рахунок Фонду за напрямком «Інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та робота з документацією», а також торкнулися питання особливої гарантії для окремих категорій безробітних, які втратили роботу у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці.

Директор Краснопільського центру зайнятості Г. Ф. Акименко відповіла на питання учасників «круглого столу» щодо працевлаштування безробітних, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню з наданням дотації.

В ході спілкування у форматі «запитання-відповідь”, директор центру зайнятості поінформувала присутніх, що працівникам, трудовий договір з якими було розірвано з ініціативи роботодавця у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідацією, реорганізацією, банкрутством, перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників, та військовослужбовцям, звільненим з військової служби у зв’язку із скороченням чисельності або штату без права на пенсію, яким на день вивільнення залишилося не більше півтора року до встановленого статтею 26 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсійного віку або віку, що дає право на призначення пенсії відповідно до законів України „Про державну службу”, „Про статус народного депутата України”, „Про прокуратуру”, „Про наукову і науково-технічну діяльність”, за умови їх реєстрації в територіальному органі центрального органу виконавчої влади з реалізації державної політики у сфері зайнятості населення та трудової міграції протягом 7 днів з дня звільнення, та відсутності прийнятної роботи гарантується право на достроковий вихід на пенсію, якщо вони мають страховий стаж не менше 30 років для жінок і 35 – для чоловіків, необхідний для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі, передбачений абзацом першим частини першої статті 28 Закону України України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

 

http://krasnews.at.ua/news/kruglij_stil_iz_robotodavcjami_ta_socialnim_partnerami/2017-01-25-7309
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: