Шeвчeнкoвий бepeзeнь

23021936

 

97246287.jpg

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко – велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум’яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші  душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну. 

В Осоївському с/філіалі №2 проведений виховний захід про життя і творчість видатного письменника, поета, борця Т. Г. Шевченка.

Бібліотекар розповіла про багатогранність творчої особистості великого українського поета, відобразила актуальність творчості Кобзаря сьогодні.

41518281.jpg

Була представлена святково убрана зала, виставка літератури, репродукції творів Т.Г. Шевченка, його портрети.
Був організований конкурс віршів, де учасниками стали учні 5-6 класів та дорослі читачі. За краще виразне прочитання вірша на пам’ять учасники отримали подарунки.

Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він став потужним джерелом національної свідомості, символом України.
Л. Біденко,
бібліотекар Осоївського с/філіалу №2

http://krasnews.at.ua/news/shevchenkovij_berezen/2017-03-13-7510
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: