Цi днi в icтopiї Краснопільського paйoнy. 9 – 18 гpyдня

den_v_istoriy

70852164.jpg

1902. 12 грудня у засланні у Тобольську, тяжко хворіючи на туберкульоз, у віці 38 років помирає Павло Грабовський. Могила його знаходиться поруч з похованнями російських декабристів, які, так само як і він, боролися проти російського царату.

48236206.jpg 1959. 9 грудня в селі Студенок (нині Миропілля) народилася Ганна Володимирівна Гідора – український художник-живописець, педагог, майстер ленд-арту. У 1985 – закінчила художньо-графічний факультет Курського педагогічного інституту. 1993-2007 – засновник і викладач відділення образотворчого та декоративного мистецтва Сумського вищого училища мистецтв і культури. 1997- засновник і куратор Міжнародного LAND-ART-симпозіуму “ПРОСТІР ПОКОРДОННЯ” Могриця, Миропілля, Сумщина, Україна. 2005 – член Національної спілки художників України. Член Всеукраїнської спілки художників БЖАРТ. Працює в галузі живопису та ленд-арту. З 1986 року бере участь у виставках – регіональних, республіканських, зарубіжних, міжнародних. Живе і працює в Києві.

1965. Сільський кіностаціонар, обладнаний новітньою вітчизняною апаратурою, відкритий у селі Сорєвнованіє Порозчанської сільради в приміщенні бригадного клубу колгоспу “Родина”. Близько 250 селян, які тут проживають, мають можливість дивитись фільми регулярно, чотири рази на тиждень. Також у ці дні широкоекранна установка “Колос” встановлена в клубі с. Пенянка Миропільської сільради. Монтаж такого ж обладнання завершено цими днями в селі Новодмитрівка Краснопільської селищної ради. А взагалі за одинадцять місяців цього року в районі продемонстровано 350 сільськогосподарских фільми , їх переглянуло близько 100 тисяч трудівників села.

1978. Районний центр Краснопілля прикрасила ще одна споруда. У сучасному триповерховому будинку розмістився новий райвузол зв’язку. До послуг клієнтів просторий операційний зал, телеграф, переговорний телефонний пункт. А в будинку побутових послуг, що розміщується на території першої виробничої дільниці колгоспу “Хвиля революції”, відкрито приймальний пункт по ремонту телевізорів. Також у ці дні при районному комітеті ДТСААФ розпочались заняття курсів мотоциклістів. Незабаром тут відкриються також курси водіїв-автолюбителів.

1981. В Угроїдському відділку радгоспу збудований новий гуртожиток квартирного типу для малосімейних. Тут справили новосілля дванадцять сімей. А в Сумах відбувся третій обласний огляд-конкурс дискотечних програм. У конкурсі взяв участь дискотечний клуб районного вузла зв’язку “Стоп”, який представив програму на суспільно-політичну тему “Перший космонавт планети”.

 

http://krasnews.at.ua/news/ci_dni_v_istoriji_rajonu_9_18_grudnja/2016-12-18-7157
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: