Уpoк пaм’ятi

26539472

 

24151056.jpg

26 квітня 1986 року сталася страшна катастрофа в історії людства – вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій – цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи змінилися назавжди.Пам’ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу.

26 квітня 2017 року в Осоївському с/б філіалі №2 було проведено урок пам’яті «Чорнобиль – наша печаль і скорбота» присвячений 31 річниці Чорнобильської катастрофи.

На урок пам’яті завітали учні 5-6 класів Осоївського НВК. Діти прослухали розповідь бібліотекаря про аварію на Чорнобильській АЕС, героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з «мирним атомом», які ціною свого життя захищали нас від наслідків катастрофи.

Діти зачитали вірші про Чорнобиль, уривки із творів письменників про трагічні події. Ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС були і наші земляки: Скороход А.В., Боярко П.М., Денисенко О.М., Кіріченко С.В., Буднік А. В.

День 26 квітня увійшов в історію, як найбільша трагедія і незагоєна рана на тілі України. Надто дорого ми заплатили і ще заплатимо за людську недбалість.

Учасники заходу ознайомилися з тематичною виставкою «Чорнобиль: загублений світ», де були представлені статті з періодичних видань, кольорові вкладинки про страшні події трагедії, художня література чорнобильської тематики.
П. Карпенко

http://krasnews.at.ua/news/urok_pam_39_jati/2017-05-02-7721

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: