Вicтi вiд Кpacнoпiльcькoгo бюpo пpaвoвoї дoпoмoги

25275757

 

 

Нагородження переможців конкурсу дитячого малюнку на тему «Мої права”

95925555.jpg

02 лютого 2017 року в Краснопільській загальноосвітній школі 1-3 ст. відбулася загальношкільна лінійка. В цей день працівники відділу «Краснопільське бюро правової допомоги» Сумського МЦ з надання БВПД завітали до школи з метою відзначення переможців конкурсу дитячого малюнку на тему «Мої права», що проводився на початку грудня 2016 року за ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області з нагоди Міжнародного Дня Прав Людини.

На початку лінійки пролунав Гімн України та з нагоди вручення дипломів та подарунків за участь у конкурсі з привітанням виступила заступник директора з виховної роботи Борщ Валентина Григорівна. В короткому виступі Валентина Григорівна зазначила про необхідність залучення дітей до таких заходів як конкурс дитячих малюнків. Школа є будинком, де формується фундамент дитячого сприйняття світу, заснованого на принципах толерантності, справедливості, рівності, свобод людини. Право передбачає не тільки свободу волевиявлення людини, а й несе обов’язки, відповідальність – зазначила вона. Розвиток правової культури у дітей в подальшому стане поштовхом для створення більш гуманного, толерантного суспільства.

Керівник бюро Сергій Куцеренко від імені Регіонального центру з надання БВПД подякував колектив школи та дітей за активну участь у конкурсі. У конкурсі дитячого малюнку на тему «Мої права » взяли участь близько 50 дітей. Учні Краснопільської ЗОШ показали, що саме у цій школі є творчий потенціал, а юні художники повністю розкрили запропоновану тему, передали та втілили свою дитячу енергію в малюнках. Особливу подяку керівник бюро висловив Осадчому Олексію за малюнок «Права дитини», який посів перше місце у номінації 4 категорії (учні 10-11 класів загальноосвітніх закладів) – йому вручено цінний подарунок.

Також свої відзнаки отримали : Горецька Лілія, учениця 10 класу школи, за малюнок «Кожна дитина має право на освіту» в цій же категорії, яка посіла 3 місце; Катриченко Валерія, учениця 7 класу школи, за малюнок «Я маю право на відпочинок», яка посіла друге місце в 3-ій категорії (учні 5-9 класів). Неабиякий хист у створенні колажу на тему «Я – людина і маю права» проявив учень 3-го класу школи Леунов Тарас. Його творчість сподобалася журі конкурсу та відзначена подарунком. Відповідні відзнаки отримали й інші діти школи.

Дипломантам та учасникам конкурсу були вручені дипломи, призи та подарунки. Переможець конкурсу Осадчий Олексій дякував працівників бюро за приз та подарунки, та завірив, що він з задоволенням і надалі буде приймати участь у таких конкурсах, йому дуже подобається малювати.

Прийом громадян у консультативному пункті

28252621.jpg

02 лютого 2017 року керівник відділу «Краснопільське бюро правової допомоги» Сергій КУЦЕРЕНКО провів прийом громадян у консультативному пункті на базі Краснопільського територіального центру соціального обслуговування в смт. Краснопілля.

За правовою консультацією звернулося три особи з питань цивільного законодавства. Громадянам надані юридичні консультації та роз’яснення. Одна із жінок, що звернулися, просила допомоги у вирішенні питання щодо благоустрою вулиці, на якій вона проживає. Тривалий час люди не можуть знайти відповіді, яким чином зробити вуличний прохід через приватні земельні ділянки, які в свою чергу внаслідок непрофесійного виконання своїх обов’язків землевпорядної організації, були розмежовані так, що унеможливили мешканцям однієї вулиці вільно пересуватися по ній. Юрист привів декілька шляхів вирішення цієї проблеми та запропонував підготувати колективне звернення до селищної ради з вимогою прийняття відповідних рішень щодо благоустрою території.

8 лютого 2017 року з робочою зустріччю та з наданням методичної допомоги відділ «Краснопільське бюро правової допомоги» Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідала заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Валентина ВОЛОБУЄВА.

04825571.jpg

Зустрівшись з працівниками бюро, Валентина Григорівна поцікавилася питаннями практичного виконання нововведень в законодавстві про безоплатну вторинну правову допомогу, що діють з 05.01.2017 року, та про практику представництва інтересів клієнтів в судах працівниками бюро. В ході свого робочого візиту Валентина Волобуєва надала громадянам роз’яснення з питань сімейного та спадкового права як досвідчений адвокат.

Очільник бюро відвідав Угроїдську селищну раду з робочим візитом

Керівник відділу «Краснопільське бюро правової допомоги» Сумського МЦ з надання БВПД Сергій КУЦЕРЕНКО 08.02.2017 року з робочим візитом відвідав Угроїдську селищну раду, де зустрівся з сільськими жителями. Були надані консультації з питань спадкового права, земельного права та трудового.

Багато сільських жителів хвилює питання курсування маршруток, особливо в ранковий час. Керівник бюро повідомив, що на прохання мешканців селища та населених пунктів, через які курсують ранкові маршрутки, на адресу Сумської обласної державної адміністрації за допомогою бюро направлено колективне звернення щодо змін в курсуванні транспортних засобів з більшою кількістю посадкових місць, особливо в ранковий час.

48103655.jpg

Цього ж дня очільник бюро провів тренінг серед працівників селищної ради з питань функціонування Кабінету електронних сервісів та подачі електронних декларацій через інтернет-ресурс.

Проведена робоча зустріч з головою селищної ради Татаренко Я.Г., якому Сергій Куцеренко роз’яснив зміни в законодавстві щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги, що діють з 05 січня 2017 року.
Серед деяких торгівельних пунктів та населення були розповсюдженні інформаційні матеріали про діяльність безоплатної правової допомоги.

 

http://krasnews.at.ua/news/visti_id_krasnopilskogo_bjuro_pravovoji_dopomogi/2017-02-10-7375
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: