Відродження древніх лісівничих традицій на Краснопільщині

У понеділок, 14 серпня, в день православного церковного свята Винесення чесних древ животворящого Хреста Господнього, на чолі з начальником Сумського ОУЛМГ Віктором Чигринцем сумські лісівники побували в урочищі «Образ».
Біля каплиці, у співслужінні проректора Сумської духовного семінарії архімандрита Антонія (Бондаренко) отець Роман відслужив водосвятний молебень та освятив мед і трави, зібрані лісівниками. До святкувань долучилися голова Краснопільської районної ради Віталій Савоненко та колектив Краснопільського лісгоспу.
Урочище знаходиться у лісовому фонді Велико-Бобрицького лісництва Краснопільського лісгоспу і відоме далеко за межами області. Цілюща вода образівської криниці кожного дня зустрічає паломників, даруючи їм лісовий затишок та кришталеву джерельну свіжість.
У 2005 році лісівники знайшли і відродили цю древню, багату на цікаву історію, криницю. У 2016 році, на узліссі, неподалік від джерела – звели каплицю, чим повністю відродили православну історію урочища. А в цьому році поклали початок відновленню древніх лісівничих традицій – молитовного відзначення православного церковного свята Винесення чесних древ животворящого Хреста Господнього, яке, за переказами, в давні часи було особливо шановане лісівниками.
Ще минулого року лісівники подбали про написання ікони свята Винесення чесних древ животворящого Хреста Господнього. Її список знаходиться в каплиці, а оригінал – в музеї лісу в управлінні. Святково ж дня ікона була привезена в урочище для молитовного поклоніння.
Після молебню, скуштувавши освяченого меду, лісівники відвідали криницю.

Джерело: http://krasrada.sumy.ua/aktualni-novini/1315-vdrodzhennya-drevnh-lsvnichih-tradicy.html

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: