Бpифiнг з пpaвooxopoнцями

З метою висвітлення підсумків роботи місцевої прокуратури та поліції 10 серпня було проведено брифінг з першим заступником керівника Охтирської місцевої прокуратури Плескачем Олександром Юрійовичем та начальником Краснопільського відділення ГУ НП в Сумській області підполковником поліції Заїкою Костянтином Володимировичем.

З матеріалів звіту: протягом 7 місяців 2017 року на території Краснопільського району зареєстровано 1370 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події (у минулому році 1095) що на 20 % більше, із яких внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 198 в минулому році 225. До справи висновком списано 1096 або 80%. Приєднано до ЄРДР 3 кримінальних правопорушення. Приєднано до іншого ЖЄО 106 або 7,7 %, передано до інших відділів та відділень 9, або 0,7%.

У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року скоєно менше тяжких злочинів (-17), грабежів (-3), наркозлочини ( -4). Але на ряду з тим збільшилась кількість крадіжок ( + 13), хуліганств ( + 1), збут наркотиків (+2), службових злочинів(+3), хабарництв (+3). За звітний період розкрито 18 злочинів «минулих років».

2017 рік ознаменувався ускладненнями соціально-політичного, економічного характеру, нестабільною криміногенною ситуацією. Водночас, незважаючи на вказані негативні чинники, відділенням поліції ужито всіх необхідних організаційних та практичних заходів з метою забезпечення належного рівня захисту громадян від злочинних посягань, публічної безпеки та порядку, недопущення розповсюдження проявів тероризму та сепаратизму. За звітний період надійшло 4 звернення щодо дій або бездіяльності працівників поліції, які не знайшли свого підтвердження.

За 7 місяців 2017 року дільничними офіцерами поліції Краснопільського ВП розкрито 39 злочинів. За аналогічний період 2016 було розкрито 42 злочини. Питома вага складає 38,2%, в середньому по області 36,9%. На 1 дільничного інспектора поліції – 6,5 злочинів. В середньому по області 5,3 злочинів.

Строки розгляду звернень громадян протягом звітного періоду року не порушувалися. На всі звернення громадянам було надано відповідь відповідно до законодавства.

У порівнянні з минулим роком зменшилася кількість звернень громадян, як на особистому прийомі так і через пошту. Але на ряду з тим збільшилась кількість заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, які надходять до відділення поліції по телефону.

– Костянтин Володимирович, спостерігаючи позитивну динаміку в роботі вашої установи, хочеться запитати, що є найважливішою складовою в розкритті злочинів?

– В першу чергу оперативне реагування. До речі на наш відділок виділено сучасне патрульне авто, що значно збільшує шанси розкриття злочинів по «гарячих слідах».

– Чи розраховуєте Ви на підтримку та відповідальність краснопільчан?

– Звичайно , населення відіграє не останню роль в розкритті злочинів. Тому я особисто звертаюсь до жителів району з проханням повідомляти про появу невідомих, підозрілих осіб та автомобілів, з метою запобігання злочинності.

– Як проходять будні дільничних інспекторів?

– Дільничні працюють, основному, безпосередньо на закріпленій території. Спілкування з людьми відграє важливу роль в профілактиці злочинності. Ще дуже доречною стала можливість введення посади ще одного дільничного інспектора селища Краснопілля.

– Отже спільними зусиллями можливо мінімізувати злочинність в районі.

– Так, можливо і до цього треба прямувати. Я особисто, та мої підлеглі, відкриті до спілкування. Будьмо уважними та відповідальними, аби наше суспільство було здоровим, безпечним та законослухняним.
Інф. “Перемоги”

 

http://krasnews.at.ua/news/brifing_z_pravookhoroncjami/2017-08-17-8232

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: