Впpoдoвж минyлoї дoби нa Cyмщинi виниклo пoнaд 40 пoжeж, пoв’язaниx зi cпaлювaнням cyxoї pocлиннocтi тa cмiття

30818854

У Сумській області, як і по всій країні, суттєво збільшилася кількість пожеж. Значна їх частина спричинена загорянням залишків сухої рослинності, трави та сміття, внаслідок чого вогонь швидко поширюється та створює небезпеку для об’єктів різного призначення та екосистем. Основною причиною такої ситуації є людська недбалість. Громадяни необачно кидають у траву сірники, недопалки, а часто навмисно випалюють суху рослинність, залишаючи вогнище без нагляду.

Впродовж минулої доби полум’я охоплювало суху траву та сміття у Недригайлівському, Глухівському, Конотопському, Великописарівському, Сумському, Путивльському, Лебединському, Шосткинському, Білопільському, Ямпільському, Липоводолинському, Буринському, Краснопільському районах, містах Суми, Глухів, Шостка, смт Краснопілля. Такі загоряння призвели і до матеріальних збитків. Зокрема, у с. Попівка Конотопського району через необережне поводження з вогнем орендаря при спалюванні сміття загорілась дерев’яну господарчу споруду, існувала загроза перекидання на поруч розташований сарай і літню кухню. За подібних обставин зайнялись господарчі споруди у с. Михайлівка Лебединського району, Чапліївка Шосткинського району, Харківка Глухівського району, с. Беседівка Недригайлівського району, Мар’їно Краснопільського району, смт Есмань Глухівського району.

У с. Яцине Путивльського району внаслідок горіння залишків сухої рослинності полум’я перекинулося на дерев’яний житловий будинок, що не експлуатується. В результаті знищена більша частина його покрівлі, частково стіни і двері. У цьому ж районі у с. Бобине сусідка спалювала суху рослинність і сміття, внаслідок чого вогонь перекинувся на сусіднє подвір’я та знищив дерев’яну господарчу споруду, сіно та паркан.

Всі 42 пожежі, які впродовж доби виникли в екосистемах області, були ліквідовані силами підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, сільських місцевих і добровільних пожежних команд.

Зважаючи на різке збільшення кількості загорань сухостою, та з метою попередження виникнення трагічних наслідків рятувальники закликають мешканців Сумщини суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. В першу чергу, не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з полум’ям.

При виявленні ознак пожежі на відкритій території або в лісовій місцевості спробуйте загасити загоряння самотужки. Якщо вогонь досить значний, негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!
Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Сумській області

http://krasnews.at.ua/news/vprodovzh_minuloji_dobi_na_sumshhini_viniklo_ponad_40_pozhezh_pov_jazanikh_zi_spaljuvannjam_sukhoji_roslinnosti_ta_smittja/2017-04-04-7606

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: