Як пpoвecти лiтo шкoляpeвi?

05237923

 

Літо – час оздоровлення та відпочинку. Як відірвати дитину від комп’ютера, і зробити канікули насиченими, безпечними і повноцінними?

Сучасним школярам іноді доводиться безперервно працювати по 10-12 годин на добу. Після шкільних уроків, діти займаються у різних гуртках, секціях, відвідують додаткові заняття і займаються з репетиторами.

Літо – відмінний час поповнити сили, зарядитися енергією і відпочити. Щоб літо пройшло ефективно, важливо все як слід спланувати і втілити свій план в життя. Де б дитина не перебувала їй потрібно дотримуватися режиму дня; чергувати відпочинок, фізичні та розумові навантаження; повноцінно харчуватися.

Який повинен бути режим дня дитини?

Відомо, що дитина не досипає на добу 1-1,5 години, тому влітку можна трохи відіспатися. Але це не означає, що спати потрібно до обіду, вставати треба не в 7, а в 9, і не дозволяти дитині засиджуватися допізна перед телевізором. А якщо вставати в рано, то і спати лягати раніше. Якщо все літо довго спати, то восени, з початком занять, буде сильніше відчуватися стрес від необхідності рано вставати.

Розумові навантаження

Відсутність інтелектуального навантаження влітку призводить до того, що мозок школярів приходить у стан сплячки, що призводить до забування та втрати основних учнівських навичок, набутих протягом року. Тому дуже важливо влітку обов’язково читати, розв’язувати рівняння, писати вправи, повторювати пройдений матеріал, звичайно не в таких обсягах як в період навчання, а в розумних.

Комп’ютер

Особлива проблема сучасного суспільства – комп’ютер. Сучасну дитину часто складно виштовхати на вулицю, тому, що їй цікавіше сидіти за комп’ютером, проводячи час за іграми та спілкуванням в соціальних мережах. Дитина не до кінця розуміє всю небезпеку впливу цього дива техніки на фізичний, психологічний і розумовий стан. Тому батькам слід стежити за тим, щоб чадо не проводило перед екраном комп’ютера більше 2х годин на день.

Фізичні навантаження

Потрібно стежити, щоб дитина щодня гуляла на вулиці, а не проводила час в квартирі під кондиціонером і перед комп’ютером. Щоб відірвати дитину від комп’ютера, можна купити їй велосипед або ролики. Можна влаштовувати спільні велопрогулянки, щоб приємно і корисно провести час з дитиною. Звичайно невід’ємний ритуал літнього відпочинку – купання в річці, плавання і перебування на свіжому повітрі зміцнює імунну систему. Гуляйте з дитиною ввечері, проводіть разом вихідні.

Здорове харчування

Влітку важливо поповнити запас вітамінів, тому важливо привчити дитину їсти сезонні ягоди, фрукти і овочі. Також потрібно пам’ятати, що перед вживанням ягоди, фрукти і овочі потрібно ретельно помити, щоб в організм не потрапили кишкова паличка або гельмінти.

Альтернативна форма оздоровлення та відпочинку. Відділ освіти, молоді та спорту пропонує відпочинок у позаміських закладах оздоровлення для дітей пільгових категорій, вік дітей від 7 до 16 років та у наметовому таборі на урочищі «Дідове» для дітей пільгових категорій, вік дітей від 12 до 16 років. Необхідно звернутись до нас та написати заяву на оздоровлення та відпочинок по можливості ми запропонуємо вашим діткам добре провести літо, адже це – запорука доброго здоров’я, високої працездатності та відмінного настрою!
Інформацію надано методистом з питань молодіжної політики
відділу освіти, молоді та спорту Рудоман О.І.

 

http://krasnews.at.ua/news/jak_provesti_lito_shkoljarevi/2017-05-17-7790
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: