Єдиний coцiaльний внecoк для пepшoї гpyпи плaтникiв єдинoгo пoдaткy

17909483

 

Згідно із внесеними змінами з 01.01.2017 року уточнено порядок визначення бази нарахування єдиного соціального внеску для фізичних осіб — підприємців, віднесених до першої групи платників єдиного податку.

Для платників, віднесених до першої групи платників єдиного податку, визначених у пп. 1 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу, ця сума не може бути меншою за 0,5 мінімального страхового внеску із зарахуванням відповідних періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу, який обчислюється відповідно до ст. 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, пропорційно до сплаченого єдиного внеску.

Таким чином, для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку, обов’язковою є плата єдиного соціального внеску у сумі не менше 352 грн. щомісячно. Для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу як повний місяць, необхідно сплатити за місяць єдиний соціальний внесок у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, тобто 704 грн.

У разі сплати єдиного соціального внеску у сумі 352 грн. за місяць страховий стаж буде зараховано пропорційно, а саме 0,5 місяця, що в подальшому може вплинути на визначення права на пенсію за віком та її розмір.
Ю.Савченко,
Головний спеціаліст з платежів до
пенсійної системи Великописарівського
об’єднаного управління Пенсійного фонду
України Сумської області

 

http://krasnews.at.ua/news/edinij_socialnij_vnesok_dlja_pershoji_grupi_platnikiv_edinogo_podatku/2017-06-20-7958
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: