З гаслом #СтопБулінг – від школи до школи

Робота юстиції Сумщини під час тижня протидії булінгу в рамках інформаційної кампанії #СтопБулінг загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» не залишилася непоміченою та набрала розголосу серед навчальних закладів.

Третій тиждень від шкіл області продовжують надходити запрошення про проведення фахівцями юстиції уроків #СтопБулінг з їх учнями. І юстиція Сумщини радо зголошується на ці пропозиції, адже проблема дитячого цькування вкрай актуальна і діти повинні знати як з нею боротися.

Цього разу обласна юстиція відгукнулася на запрошення Сумської загальноосвітньої школи № 20, де зустрілася з учнями дев’ятих класів.

Метою проведення таких уроків є вироблення нетерпимості до проблеми булінгу, розвиток співчутливого ставлення до жертв насилля та отримання навичок надання і отримання допомоги.

Дітям роз’яснили, що грубість та насильство – це не пустощі, що фізичне насильство є злочином, за вчинення якого наступає відповідальність. Також учням наголосили, що цькування спричиняє низку небезпечних психологічних наслідків.

Спеціалісти поміркували разом з дітьми на тему «чому діти стають агресорами?» та спробували розробити стратегію протидії булінгу. Підлітки активно і жваво включалися в бесіду, що вкотре стало підтвердженням актуальності даної інформації.

Тож юстиція Сумщини стала для дітей тим інформатором, який доносить до них не лише знання у сфері права, але й займається їх моральним вихованням.

Якщо за справу береться юстиція, то вона неодмінно приносить позитивний результат, тому маємо надію, що з часом новин про жорстокість серед підростаючого покоління ставатиме менше.
Зупинимо булінг разом!

Поділитися цим:

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: