Зa пepшoю iнiцiaтивoю зняли, зa дpyгoю – пpизнaчили

87559503

Пленарне засідання дев’ятої сесії Сумської обласної ради тривало вісім годин. До порядку денного сесії, більшістю голосів було внесено й питання про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови Сумської обласної ради Семена Салатенка.59445300.jpg

Семен Салатенко закликав колег під час таємного волевиявлення голосувати серцем і по-совісті, а представників громади – забезпечити таємність процесу голосування, а не маніпуляції. «Це іспит не тільки для мене, а й для громади, – наголосив Семен Салатенко. – Мені не соромно дивитися в очі людям, рік на посаді голови обласної ради я працював чесно, для громади!»

На вимогу окремих депутатів, насамперед фракції ВО «Батьківщина», один з ініціаторів переобрання очільника ради Юрій Яремчук аргументував внесення до порядку денного питання про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови Сумської обласної ради Семена Салатенка. Воно викликане порушенням з боку останнього ряду норм регламенту обласної ради, не врахування ним інтересів депутатів при прийнятті рішень тощо.

Затвердивши склад лічильної комісії, зразок бюлетеня, обласні парламентарі перейшли до голосування, яке проходило бурхливо, емоційно. Так, згідно з результатами таємного волевиявлення обласні парламентарі вирішили змінити свого очільника. За це рішення проголосувало 35 з 40 народних обранців, які взяли бюлетені, 3 – проти, 2 – утрималося.

09083187.jpg

Екс-голова обласної ради Семен Салатенко подякував за співпрацю колегам, а головуючий Анатолій Річкаль у свою чергу висловив вдячність Семену Павловичу за роботу в непростий рік для людей і області.

Після оголошення результатів голосування, фракція «Батьківщина», майже у повному складі, окрім Віктора Дубинки, покинула пленарне засідання. Всупереч політичним амбіціям і лозунгам вони не стали голосувати за важливі питання життєдіяльності області.

Після вимушеної відставки голови облради Семена Салатенко голова фракції БПП «Солідарність» Яремчук запропонував сьогодні ж вибрати нового голову. За це проголосували 35 депутатів. Таємним голосуванням обласні парламентарі визначилися зі своїм очільником. Ним удруге став Володимир Токар.

– Я обіцяю всі сили докладати для об’єднання депутатського корпусу в інтересах обласної громади. Я готовий до активної співпраці, – заявив Володимир Миколайович. За кандидатуру Токаря проголосували 35 депутатів, проти 0, утрималися 2.

Також було обрано заступника голови обласної ради замість Лілії Ричкіної, яка написала заяву про складання повноважень. Новим заступником стала представник Радикальної партії Тетяна Головко. За неї проголосували 38 депутатів.

“Батьківщина” не забарилася із заявою, в якій йдеться що на Сумщині БПП об’єдналися з колишніми «регіоналами»

Як зазначено у політичній заяві, такі дії обласних обранців можна розцінювати як зраду ідеї та прагнення Революції Гідності та бажання дестабілізувати ситуації в прикордонній області, що може стимулювати агресію з боку зовнішніх ворогів.

«Враховуючі останні події та консолідацію політичних сил БПП, Опозиційного блоку та партій-сателітів колишньої Партії регіонів, які спільно спланували дії в облраді, можна чітко сказати, що в Сумській області пропрезидентська сила об’єдналася із колишніми «регіоналами», чим зрадила ідеї та прагнення Революції Гідності. Такі дії чітко спрямовані на дестабілізації ситуації в прикордонній області, що може стимулювати агресію з боку зовнішніх ворогів», – йдеться в офіційній політичній заяві фракції «Батьківщина» депутатської фракції в Сумській обласній раді.

Як зазначають «батьківщинівці», всю діяльність на посаді голови обласної ради Семен Салатенко проводив чітку політику у боротьбі з корупцією. Очолив антикорупційний рух на Сумщині та оприлюднив корупційні схеми які роками «покривалися» обласною владою.

Також, фракції «Батьківщина» зазначила, що не змінить свою позицію та продовжить працювати заради громади Сумщини і розбудови країни в цілому.

«З самого початку боротьби українського народу проти диктатури, корупції та свавілля влади, «Батьківщина» завжди підтримувала прагнення людей до свободи, демократії та гідного життя. Наша позиція незмінна: «Батьківщина» – за людей!», – йдеться в заяві.

Фракція «Солідарність» пояснила, чому голосувала за звільнення Салатенка

Помічник новообраного голови обласної ради Володимира Токаря Марина Нагорна оприлюднила позицію фракції з приводу голосування за дострокове припинення повноважень колишнього голови облради Семена Салатенка.
«Фракція БПП «Солідарність» вважала та вважає фракцію ВО «Батьківщина» своїм політичним партнером та готова до подальшої співпраці!

Звільнення Семена Салатенко з посади голови Сумської обласної ради стало результатом його непрофесійності та неспроможності керувати таким колегіальним органом, як Сумська обласна рада. Останньою краплею став пов’язаний з ним корупційний скандал щодо перевищення ним своїх повноважень та «відмазування» потенційного вбивці від кримінальної відповідальності. Адже кожний, хто сідає за кермо в нетверезому стані – злочинець!

З таким головою ради стало НЕМОЖЛИВО ПРАЦЮВАТИ !

Фракція БПП «Солідарність» в своїй подальшій роботі готова до співпраці в інтересах громади зі всіма депутатами та фракціями незалежно під політичних прапорів та гасел!» – йдеться в повідомленні.

http://krasnews.at.ua/news/za_pershrju_iniciativoju_znjali_za_drugoju_priznachili/2016-12-02-7104
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: