Цi днi в icтopiї paйoнy. 27 гpyдня – 1 ciчня.

71880926.jpg

Сталінських колгоспників за хорошу роботу преміювали кількома кілограмами картоплі, ялинки з Краснопілля їдуть до Єнакієвки, а на фермах не лише годують худобу, а й випускають фотогазети. Такими подіями, і не лише, запам’яталися дні в історії району в різні роки.

1949. Щоб поділитися досвідом роботи на навчально-дослідній ділянці юнати Глибнянської семирічної школи зробили екскурсію до Великобобрицької семирічної школи. Там вони заслухали доповідь про підсумки роботи республіканського зльоту юнатів. Потім юнати цієї школи виступили перед екскурсантами з розповідями про свою роботу на навчально-дослідній ділянці.

З хорошими показниками закінчили колгоспники й колгоспниці артілі ім. Сталіна сільськогосподарський рік. За чесний труд колгоспники одержали на трудодень, крім хліба, понад 1 крб. грішми та 8 кг картоплі.

1955. У районному центрі завершується будівництво нової споруди – великої водокачки, яка буде спроможна повністю забезпечити потребу у питній воді всіх установ і організацій, а також населення.

1974. Справили Новосілля вихованці Миропільського дитячого садка. Вони переселилися до приміщення колишньої середньої школи. Тепер дитячий садок розширено до 100 місць.

1975. У колгоспі «Червоний Жовтень» на молочнотоварній фермі введено в дію новий кормоцех. У ньому встановлені різноманітні механізми для приготування кормів для ВПХ: подрібнення, змішування, здобрювання, введення мінеральних добавок.

Також цими днями введена в дію нова АТС на 50 номерів у Сінному. Придбана вона на кошти колгоспу ім. Мічуріна. А в колгоспі «Заповіт Леніна» вийшов перший номер фотогазети. Вона розповідає про турботи тваринників, технологію приготування кормів до згодовування, про змістовний відпочинок доярок.

1985. У період масового відправлення городини у промислові центри країни працівники Краснопільської заготконтори райспоживспілки без належного контролю провели завантаження залізничних вагонів капустою. Окремі її партії споживачі отримали зіпсованими. Цими днями дане питання розглянув народний комітет народного контролю. Дирекцію заготконтори зобов’язано більше уваги приділяти відправленню овочів, з цією метою укомплектувати штати, підвищити відповідальність кадрів за доручену ділянку роботи.

На передодні Новорічного свята колектив Краснопільського лісгоспзагу виконав термінове замовлення на поставку гірникам Єнакієвки 830 штук ялин. А всього лісівниками району в торгівельну мережу цього року відправлено 4 тисячі лісових красунь, з них близько тисячі – для жителів нашого району.

1987.
Обрядовий ансамбль створено при Хмелівському сільському Будинку культури. Перед початком урочистої реєстрації шлюбу учасники ансамблю зустрічають молоду пару вишитими українськими рушниками, виконують українські народні пісні.

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: