Cвятo нaдiї

77437206

Їдучи на Трійцю на свято Дня села до Осоївки, довго не міг придумати заголовок до фоторепортажу із цього святкового дійства. Адже гарний заголовок для будь якого матеріалу – це пів справи. Неочікувано його підказав у своєму виступі на урочистій частині свята один із славних земляків осоївців-доктор історичних наук, заступник декана з наукової роботи історичного факультету Запорізького національного університету Олександр Ігнатуша. Він влучно назвав цьогорічне свято Дня села – святом надії.

Чому саме святом надії? Та тому, що Осоївська територіальна громада потужно розвивається, відбувається чимало позитивних змін у розвитку соціальної інфраструктури села, забезпеченні комфортного проживання та поліпшення добробуту його мешканців. Осоївка помітно омолоджується. Це було особливо помітно на сільському святі. Добрих зо три сотні щасливих симпатичних молодих людей, які трудяться у місцевому господарстві ТОВ АФ “Хвиля”, у лісництві, соціальній сфері села, навчаються у добротній школі.

А ще – цвіт, надія і гордість Осоївки – майбутні першокласники, що теж завітали на День села і були оточені особливою увагою і теплом. Так вже повелося, що в Осоївці до Дня села готують приємні сюрпризи.

82737496.jpg

97262556.jpg

Родзинкою цьогорічного сільського свята стало урочисте відкриття чудового стадіону з футбольним і волейбольним полями, зручними місцями для вболівальників. Його цього ж дня освоїли спортсмени місцевого ФК “Оріон”, зігравши спочатку з командою “Альянс-молодь” з Липової Долини (3:3), а потім у матчі на першість району з футболу, перемігши з рахунком 6:2 Угроїдську “Юність”.

30136315.jpg

Повболівати за команду “Юність” з групою підтримки приїхав ветеран футболу з Угроїд Віктор Рашевський, який багато років успішно захищав кольори “Цукровика” та “Юності”. Дока у футбольній справі залишився дуже задоволений стадіоном.

44221913.jpg

А ще цього дня був відкритий сучасний магазин ТОВ АФ “Хвиля”, де у широкому асортименті жителі села можуть придбати всі необхідні продукти харчування. Багатьом покупцям він вже у перший день прийшовся до вподоби. Перед початком урочистої частини свята, присутні, а їх зібралося на День села разом з гостями до тисячі, серед них уродженці Осоївки, що приїхали з Сум, Харкова, Чернігова, Запоріжжя, Києва, словом, з різних усюд, мали змогу посмакувати наваристим кулішем та смачними шашликами. Їх готував і пригощав ними завідуючий дільницею місцевого сільгосппідприємства Віктор Трофімцов. Свинину теж надало ТОВ “Хвиля”.

15814582.jpg

29959113.jpg

Підкріплювалися осоївці цим калорійним і смачним харчем за зручними столиками у прохолоді дерев, а окремі на зеленому килимі трави, уявляючи, що десь на природі.

20344674.jpg

О 15 годині розпочалася урочиста частина святкового дійства. Ведуча Вікторія Крамаренко запросила на імпровізовану сцену Осоївського сільського голову Олександра Бондаря, голову райдержадміністрації, депутата обласної ради Юрія Яремчука, директора ТОВ “Хвиля” Василя Змислю, уродженців села директора ТОВ “Альянс”, щедрого благодійника і спонсора Івана Демченка, доктора історичних наук, заступника декана з наукової роботи Запорізького державного університету Олександра Ігнатушу, лісничого Осоївського лісництва Олександра Загорулька, директора Осоївського НВК Олександру Бондар, настоятеля храму Пресвятої Богородиці отця Андрія. Вони тепло і сердечно привітали присутніх із святом Дня села, святої Трійці, а медичних працівників з їх професійним святом.

88539297.jpg

41250845.jpg

Юрій Яремчук вручив грамоти і подяки райдержадміністрації і районної ради кухарю ТОВ “Хвиля”, солістці СБК Олені Денисенко, вчителю НВК Тетяні Трофимович, інженеру з техніки безпеки ТОВ “Хвиля” Юрію Авраменку, Осоївському лісництву, ТОВ АФ “Хвиля”, приватному підприємцю Сергію Климашівському. Відзнаками сільської ради було нагороджено близько 50 передовиків виробництва, серед яких трудівники Осоївського лісництва, ТОВ АФ “Хвиля”, працівники соціальної сфери села, учасники художньої самодіяльності, активісти сільської територіальної громади, учнівська молодь.

Особливо урочисто було вшановано земляків-учасників бойових дій у зоні АТО за їх мужність, героїзм, високе почуття патріотизму при захисті суверенітету і незалежності України, нашого мирного неба. Загальна увага учасників свята була прикута до майбутніх першачків, яких з винятковою теплотою привітав сільський голова і вручив пам’ятні подарунки. Також щирими і сердечними словами привітав господар села багатодітну родину Гагенків та наймолодшого жителя села Тимура Кузнецова, яким теж вручені цінні і пам’ятні подарунки. Не з порожніми руками прибув на свято і директор ТОВ “Хвиля” Василь Змисля. Він під оплески присутніх вручив культпрацівникам цифровий фотоапарат, щоб фільмувати для історії важливі події сільського життя.

Свято День села співпало ще з однією пам’ятною подією: урочистим вшануванням випускниками 1980 року свого класного керівника Ганни Єгорівни Климашівської, справжнього Учителя з великої літери. В урочистій обстановці колишні учні висловили улюбленій вчительці уклінну вдячність за те, що дала міцні знання, виховала гідними людьми і вручили їй пам’ятний подарунок. Незабутні хвилини змістовного відпочинку, зустрічі з піснею подарували присутнім на святі учасники сільської та шкільної художньої самодіяльності.

Щирими оплесками вітали вони виступи фольклорного та дитячого колективів, солістів Ю.Карпик, В.Тряпіцина, О.Денисенко, Ю.Лазоренко, С.Загорулько, Р.Мартимьянової, Н.Гончаренко, А.Загорулько, А.Бобир, Є.Климашівську. До пізнього вечора осоївці насолоджувалися радісною і піднесеною аурою сільського свята, яке завершилося іскрометною молодіжною дискотекою. Загальну атмосферу Дня села в Осоївці, на мою думку, найбільш влучно передають слова всім відомої пісні: “Як добре, що всі разом ми тут сьогодні зібралися…”
О.ЦИЛЮРИК,
газета “Перемога”

 

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: