Кoмeнтap гoлoвнoгo лiкapя Кpacнoпiльcькoї ЦPЛ Є.П. Iвaxнeнкa

68112251

В газеті «Перемога» за 15 червня 2016 року в статті «Крик душі» відчувається активна позиція громадськості щодо проведення реформування медичної галузі в районі (http://krasnews.at.ua/news/krik_dushi/2016-06-14-6488 )

Диму без вогню не буває, дійсно 25 листопада 2015 року згідно Постанови №1024 КМ України «Про затвердження забезпечення стаціонарними ліжками розрахунку на 10 тис. населення» та розпорядження голови ОДА від 14.04.2016 №163-ОД рекомендовано 60,0 на 10 тис. населення усього по області; з них 29,2 – обласні лікувальні заклади (ІІІ рівень); 30,8 на 10 тис. населення (ІІ рівень ЦРЛ). З цього видно, що Краснопільська ЦРЛ, яка налічує на даний час 140 ліжок дещо перевищує рекомендований показник ліжкового фонду.

Зараз це питання в процесі вивчення, враховується специфіка району, захворюваність, занедбаність, розгалуженість мережі. Про закриття відділень на цей час мова не ведеться. Так як ця процедура оптимізації ліжок повинна пройти через сесію районної Ради з розглядом депутатів і за їх рішенням.

Позиція адміністрації ЦРЛ у вересні-жовтні вийти на сесію з своїм баченням щодо виконання цих наказів. На даний час ніяк наказів по ЦРЛ, рішень сесії не існує.

Про возз’єднання акушерсько-гінекологічного відділення з хірургічним відділенням не може бути й мови, це супротивить реєстру (хірургічно-акушерсько-гінекологічне відділення з акушерським постом абсурд).

Розглядається на даний час варіант переведення акушерсько-гінекологічного відділення з акушерським постом в центральний стаціонарний корпус, але як окреме відділення, повністю незалежне від хірургії. З історії: колись на площі в хірургічному відділенні, яке воно зараз займає нараховувалось 60 ліжок, при раціональному використанні площ три відділення (хірургічне, акушерсько-гінекологічне, неврологічне повністю можуть працювати в одному корпусі). Це в подальшому призведе не тільки до економії коштів по енергоносіях і деззасобах, а й покращення організації медичної допомоги населенню району, аналізуйте: лабораторія, пологовий зал, операційна, окремий електричний генератор, який наданий електрику навіть при відключенні електроенергії в закладі).

Нікому не секрет, що матеріально-технічна база ЦРЛ, стан будівель потребує капітальних ремонтів. Перший крок до покращення умов надання медичної допомоги населенню уже зроблено, а саме: під час поділу медичної галузі на первинну і вторинну ЦМПСД є окремою юридичною особою, яка орендує площі ЦРЛ, така ж сама ситуація з екстреною медициною, яка підпорядкована Центру екстреної медицини м. Суми, вони всі за згодою керівників і рішенням сесії були переведені в єдину будівлю, з правом виконання поточних та капітальних ремонтів територій, які вони орендують.

До цього часу ремонти робилися силами ЦРЛ та за рахунок коштів з бюджету лікарні. Це надає керівнику ЦРЛ планувати процеси щодо проведення капітальних ремонтів в поліклінічному відділенні та центральному стаціонарному корпусі ЦРЛ. Маю задумку, так як кадрове забезпечення лікарями вкрай негативне, нічого не будується, житла немає, створити світлий, відповідаючий нормам гуртожиток в акушерсько-гінекологічному корпусі, де могли б жити медичні фахівці. Час диктує свої умови, зараз населення Краснопільського району становить 28 600, і краще мати компактні відповідаючи всім нормам відділення, які будуть виконувати ліжко день і надавати якісну медичну допомогу чим розкидані по корпусам відділення, які займають великі площі маючи 10-15 ліжок.
http://krasnews.at.ua/news/komentar_golovnogo_likarja_krasnopilskoji_crl_e_p_ivakhnenka/2016-06-26-6529

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Один коментар

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: