Cyciдкa з-зa oкeaнy

11057112

 

44230552.jpg

Я хочу розповісти про одну чудову колишню мою сусідку- Приходько Галину Артемівну. Народилася вона 10 лютого 1923 року на Сумщині в сільській родині.

Після закінчення семирічки, перед початком Другої світової війни, вступила на однорічні курси вихователя дитячого садка. А коли почалася війна, Галина Артемівна пішла добровольцем на фронт рятувати поранених солдат. Після війни вона вийшла заміж і проживала разом з чоловіком-художником у Нижній Сироватці Сумського району.

Галина Артемівна працювала у дитсадку вихователем. Не маючи дітей, родина усиновила хлопчика Сергія, від якого відмовилася мати ще в пологовому будинку. З сином Сергієм і чоловіком Галина Артемівна переїздить до Краснопілля і влаштовується працювати в дитсадок, отримує квартиру по вул.Лермонтова, 30. Згодом у їх сім’ї з’являється і син Юрій. Життя тривало, Юрій одружується і у Галини Артемівни з’явився онук Сергій. Старший син проживав у м.Харків, де теж одружився і у них з’явився згодом син Андрій.

У Краснопіллі на той час мешкала сім’я Балаків, християн-баптистів. Юрій товаришував з одним із хлопців з цієї родини, який згодом виїхав до Америки і вислав Юрію запрошення на проживання.

Старший син Галини Артемівни Сергій зі своєю сім’єю теж виявили бажання виїхати до Сполучених Штатів. Родина Приходьків продала будинок і 31 грудня 1999 року вилетіли в штат Каліфорнія, місто Сакраменто, де і проживають до цього часу. Сини і онуки там працюють, а Галина Артемівна отримує пенсію, як учасник ВВВ.

Перед Новим, 2017 роком, на нашу адресу у Краснопілля надійшов з Америки лист від Галини Артемівни, у якому вона поздоровляє нашу сім’ю зі святами, а також надіслала фото, де вона з учасницями ВВВ святкує у 2016 році 71-річницю Перемоги. Я б дуже хотіла, щоб на сторінці “Дарина” до 10 лютого була розповідь про цю відважну, чудову мою сусідку, якій цьогоріч виповниться 94 роки. А я надішлю газету їй в Америку.
О. МАЛІКОВА.
Інф. “Перемоги”

 

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: