Eкoлoгiчний пoдaтoк – цe нe пpимxa пoдaткoвoї cлyжби, a вимoги зaкoнoдaвcтвa

65059654

Чинне податкове законодавство України, а саме пункт 246.5 статті 246 Податкового кодексу України, передбачає в разі, якщо місце (зона) розміщення відходів знаходяться в межах населеного пункту або на відстані менш як3 кмвід таких меж, до відповідних ставок екологічного податку повинен застосовуватися коефіцієнт 3 (три). 
У відповідності до вимог статей 231 та 28 Закону України «Про відходи», на підставі відповідних паспортів, звітних даних виробників відходів, відомостей уповноважених органів виконавчої влади у сфері поводження з відходами, ведеться реєстр місць видалення відходів (далі – МВВ).

Порядок ведення реєстру місць видалення відходів затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 р. № 1216. На кожне МВВ складається спеціальний паспорт, у якому зазначається найменування і код відходів, їх кількісний та якісний склад, походження, а також технічні характеристики і відомості про методи контролю та безпечної експлуатації. Спеціальний паспорт складається власником МВВ відповідно до Інструкції про зміст і складання паспорта місць видалення відходів, затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України від 14.01.1999 р. № 12. Дані паспорта МВВ, після його затвердження і присвоєння реєстраційного номера, вносяться до реєстру місць видалення відходів. Власники МВВ несуть відповідальність за достовірність і повноту інформації, наведеної в паспорті.

Контроль за повнотою та якістю ведення реєстру покладається на органи Мінекоресурсів на місцях.

Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Сумській області, як уповноважений територіальний підрозділ органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, офіційним листом надало до ДПС у Сумській області витяг з реєстру місць видалення відходів, в якому за № 123 значиться Полігон для складування твердих побутових відходів на території Великобобрицької сільської ради Краснопільського району,власником якого є комунальне підприємство „Сумижилкомсервіс” Сумської міської ради. Місце знаходження МВВ, згідно реєстру, – 2,3 кілометра на північний захід від села Братське та 3,5 кілометра на південний захід від села Кам’яне (координати – ПШ 50º43’00”, СД 34º55’25”).

Враховуючи, що згідно інформаційних баз даних податкової служби КП „Сумижилкомсервіс” СМР не застосовує при визначенні податкових зобов’язань з екологічного податку коефіцієнт 3, передбачений пунктом 246.5 статті 246 Податкового кодексу України, ДПС у Сумській області звернулося до підприємства з проханням надати копію паспорта МВВ на території Великобобрицької сільської ради Краснопільського району та копії матеріалів останніх обстежень зазначеного МВВ органами державної санітарно-епідеміологічної служби та екологічної інспекції.

28 січня 2013 р. підприємство надало ДПС у Сумській області матеріали, які підтверджують розташування полігону на відстані 2,3 кілометра на північний захід від села Братське та 3,5 кілометра на південний захід від села Кам’яне і, як наслідок, необхідність застосування при визначенні податкових зобов’язань з екологічного податку коефіцієнту 3, передбаченого пунктом 246.5 статті 246 Податкового кодексу України.

http://sumy.sts.gov.ua/media-ark/news-ark/85776.html

http://krasnews.at.ua/news/ekologichnij_podatok_ce_ne_primkha_podatkovoji_sluzhbi_a_vimogi_zakonodavstva/2013-02-14-2540

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: