ГРОМАДА КРАСНОПІЛЬЩИНИ ВІДЗНАЧАЛА ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КОБЗАРЯ

9_ber

9 березня біля погруддя Т. Г. Шевченка відбувся мітинг з нагоди 203–ї річниці від Дня народження Великого Кобзаря, за участі представників районної влади, трудових колективів, учнівської молоді та громадськості.
На мітингу були присутні голова Краснопільської районної ради Віталій Савоненко, голова Краснопільської районної державної адміністрації Юрій Яремчук, та селищний голова Іван Хомічов.
– Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові. Великий Кобзар став знаковою особистістю не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через віки не міліє, а прибуває джерело людської шани та поваги до нього. Тож нехай святе поетове слово об’єднає нас, всіх українців, задля щасливого майбутнього України, – зазначив у своєму зверненні Віталій Савоненко.
Мітинг розпочався «Піснею про кобзаря» у виконанні дитячого вокального ансамблю «Посмішка» Краснопільського РПК (кер. Л. Давиденко), далі прочитала вірш «Доля» з поезії Т. Г. Шевченка учасниця театрального колективу «Стиль» Краснопільського РПК Поліна Пиленко (кер. І. Савіщенко) та акапельно прозвучала пісня «Думи мої думи» у виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Джерело» Краснопільського РПК (кер. Л. Давиденко).
На знак шани і пам’яті великого генія українського народу керівництвом району було покладено квіти до погруддя Тараса Григоровича Шевченка.

http://krasrada.sumy.ua/aktualni-novini/1204-gromada-krasnoplschini-vdznachala-den-narodzhennya-kobzarya.html

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: