НA ТAКИX ЗEМЛЯ ТPИМAЄТЬCЯ

62216463

Доброго дня, шановна редакція. Хочу розповісти про добру, працьовиту, просту сільську людину Віктора Якимовича Панченка, який цими днями відзначив свій 80-річний ювілей. Звичайно, навколо сотні і тисячі людей з більш героїчними і видатними біографіями, але саме на таких сільських трударях, в житті якого було все, і радість, і горе, і любов, зрештою тримається земля.


Народився Віктор Якимович у селі Лісне в сім’ї колгоспників. Навряд чи треба пояснювати, які складні і трагічні часи припали на його дитинство. Щоб хоч чимось допомогти матері, з якою жили удвох, чотирнадцятирічним хлопчиком пішов працювати до місцевого колгоспу різноробочим, а вже у 1953 році отримав “підвищення” – посаду обліковця на МТФ №2 у с. Лісне.

Коли ж постало питання здобуття професійної освіти, Віктор, довго не роздумуючи, подав документи на заочне відділення до одного із сільськогосподарських технікумів. Можливо відчував: турбота про тварин – то його покликання, а можливо взнаки далась спадковість, а, може, те, що все життя – у селянській праці.

У 1974 році Віктора Якимовича призначили завідуючим молочно-товарною фермою, на якій він пропрацював до 2002-го року. І сьогодні ті, кому довелось працювати із ним, відмічають його добродушність, працьовитість. Де потрібні були його вміння і знання, там і трудився, намагався бути корисним колгоспу. Одного разу відданість ледь не коштувала життя Віктору Якимовичу, коли отримав важку травму під час ремонту одного з агрегатів. Довго лікувався, але знову повернувся до села, яке стало рідним на все життя.

Були періоди, коли на фермі не вистачало робітників, в тому числі пастухів, тоді пасти колгоспну худобу бралася вся родина Панченків – від дружини до дітей. До речі дружина Віктора Якимовича – Ілона Мигалівна понад тридцять років пропрацювала оператором машинного доїння, разом вони виховали п’ятьох дітей.

З нагоди поважного ювілею хочу привітати Віктора Якимовича, побажати: сто літ живіть і не старійте! Душею і серцем молодійте, і вірте, що труд повсякчас душею й серцем – біля Вас!
Н. СТЕПАНЕНКО,
Голова ветеранської ради Ряснянської сільської ради.

 

http://krasnews.at.ua/news/na_takikh_zemlja_trimaetsja/2017-02-07-7358
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: