PИБНE НOВOCIЛЛЯ

На Краснопільщині зариблюють водойми. Нещодавно річкову фауну поповнили 1,5 тонни малька карася у двох водоймах Думівки, дві тонни в акваторії річки Сироватка між населеними пунктами Корчаківка і Самотоївка. Дві тонни малька привезли і випустили у вільне плавання у став в урочищі Грузне.

«Рибне новосілля» стало можливим завдяки Краснопільському селищному голові І. П. Хомічову, його колезі із Самотоївки І. М. Перерви та І. М. Журавльову. Чоловіки впевнені, що такі заходи дозволять збільшити підводну фауну водойм, в тому числі і Грузної – найбільш відвідуваної водойми, яка розташована як в межах Краснопільської, так і Самотоївської громад.

Отож завдяки таким акціям візит на водойми з вудкою набуде нового змісту. Зариблення також оздоровить стан водойм, наповнить їх життям. В комплексі все це забезпечить гідний рівень дозвілля як рибалкам, так і бажаючим просто відпочити на березі. Щоправда, виросте риба не відразу, тому не варто знищувати малька вже зараз. На це й звертають увагу сільські голови.

37453843.jpg

– Зариблення водойми – це вимога сьогодення, яку треба здійснювати, що б мати здорову екологію та умови для гідного дозвілля, – говорить Краснопільський селищний голова І. П. Хомічов. – Коли в ставу є риба – в ньому є життя, водойма стає чистішою, люди відносяться до неї зовсім по іншому. Прийде час, беріть вудочку, ловіть рибу. Це задоволення. А поки звертаємося до рибалок-аматорів з проханням відпускати впійманих на водосховищі мальків, щоб дати йому шанс, а також присікати будь-які браконьєрські дії, особливо знищення водної фауни електровудками, дотримуватися правил любительського та спортивного рибальства.

http://krasnews.at.ua/news/ribne_novosillja/2015-11-19-5711

Поділитися цим:
Loading Likes...