У Кpacнoпiльcькoмy лicгocпi дoдaлocя 10 км лicoвиx дopiг

Цьогорічним лідером з будівництва лісових доріг став серед лісгоспів Сумщини Краснопільський лісгосп. Впродовж літнього періоду тут спорудили і здали в експлуатацію до 10 км доріг з твердим покриттям та підготували майже 2 км земляного полотна під будівництво лісової дороги у наступному році.
20886823.jpg
«З 37 км лісових доріг, збудованих лісгоспами управління у цьому році, 10 км – це лісові дороги Краснопільського лісгоспу. Це суттєве, потрібне і ефективне капіталовкладення», – оцінив роботу Краснопільських лісівників начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець.

«Збудована дорога не лише покращила доступ до лісового фонду, бо саме тут у нас плантації молодняків, а ще й суттєво скоротила відстань між В-Сироватським і Осоївським лісництвами лісгоспу, – коментує вибір лісового шляху директор Краснопільського лісгоспу Віктор Мороз.

49269456.jpg

В перспективі лісгосп планує продовжити будівництво дороги, яка охопивши кільцем лісові масиви трьох лісництв В-Сироватського, Краснопільського і Осоївського сполучить їх з нижнім складом підприємства.

Будували дорогу за власний кошт і власними силами, а використавши для будівництва дороги цегляний щебінь, в рази скоротили собівартість збудованого шляху. За обрахунками вартість одного кілометра дороги склала лісгоспу 161 тис.грн., всього ж у цьому році на будівництво лісових доріг витратили у Краснопільському лісгоспі 1,6 млн. грн.. Всього ж, за весь період будівництва, починаючи з 2008 року Краснопільський лісгосп збудував 18,3 км лісових доріг, витративши на їх будівництво 3,6 млн.грн.
Інф. прес-служби Сумського ОУЛМГ.

 

Поділитися цим:
Loading Likes...

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: