Краснопільське бюро правової допомоги інформує

32587952

Наближаються зимові холоди, тож питання субсидій стає все гострішим. Для призначення внутрішньо переміщеній особі адресної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг потрібно звернутися до органу соціально захисту населення за місцем проживання або до сільської ради з такими документами:

• заява про призначення житлової субсидії;

• декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за субсидією;

• довідки про доходи – у разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування, і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. У разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування, та неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації, додається письмове пояснення з зазначенням їх розміру;

• договір найму (оренди) житла – його не треба завіряти нотаріально, вистачить звичайного письмового договору. У договорі окремим пунктом має бути прописане, що переселенець оплачує вартість житлово-комунальних послуг, а не є власником житла. У документі також варто зазначити кількість людей, які будуть проживати у помешканні.

Обов’язковою умовою надання субсидії переселенцю є відкриття на останню особового рахунка зі сплати житлово-комунальних послуг. Для цього власник житла та переселенець звертаються до  або органу, яким надаються відповідні послуги, із заявами на переоформлення рахунків).
Варто зауважити для орендодавців, що переоформлення рахунків не впливає на право власності на житло.

Якщо у внутрішньо переміщеної особи відбулися певні зміни  у кількості осіб, які безпосередньо проживають у приміщенні, їх статусі, були проведені оплати на суму більше 50 тисяч гривень, тощо – вона має обов’язково сповістити про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення, якщо їй призначили субсидію.

Якщо внутрішньо переміщена особа належить до вразливої категорії і потребує допомоги з питань забезпечення надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних і адміністративних справах (а також таких, що стосуються захисту прав та інтересів потерпілих і свідків в кримінальних провадженнях), люди можуть звертатися до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги. Детальніше про роботу місцевих центрів можна дізнатися на офіційному веб-сайті.

Отримати послуги адвоката за державний кошт внутрішньо переміщені особи на території Сумської області можуть звернувшись до чотирьох місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумах, Конотопі, Охтирці, Шостці та до їх структурних підрозділів –  14 бюро правової допомоги, що запрацювали з вересня поточного року у районних центрах. Також можна зателефонувати до цілодобової гарячої лінії 0 800 213 103.

Відділ «Краснопільське бюро правової допомоги»
Сумського МЦ с з надання БВПД
Телефон (05459)7-11-24

 

http://krasnews.at.ua/news/poradi_vid_regionalnogo_centru_z_nadannja_bezoplatnoji_vtorinnoji_pravovoji_dopomogi_u_sumskij_oblasti/2017-01-11-7257
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: