Пpaцювaлa тeлeфoннa "Гapячa лiнiя"

54672990

16 лютого 2017 року відбулася телефонна “гаряча лінія” з головами Краснопільської районної ради Віталієм Савоненком та районної державної адміністрації Юрієм Яремчуком. Протягом двох годин мешканці району мали можливість отримати відповіді на запитання, що їх турбували. Це питання благоустрою, ремонту доріг, освітлення, функціонування закладів соціальної сфери тощо.

Одним з таких питань було функціонування освітньої галузі, зокрема мешканці цікавились подальшою долею освітніх закладів на селі після створення Краснопільської громади.

Сьогодні система освіти району проходить процес реформування. Питання створення в територіальних громадах опорних шкіл стає сьогодні ключовим. Опорні школи утворюється з метою забезпечення рівного доступу осіб до якісної освіти та створення належних умов для здобуття учнями загальної середньої освіти, а також допрофесійного навчання незалежно від місця їх проживання. На території району будуть діяти дві таких школи – це Миропільська та Краснопільська. І тут слід зазначити, що основна реформа середньої школи тісно пов’язана з процесом децентралізації. Місцеві громади матимуть більше повноважень і коштів та зможуть самі вирішувати питання щодо роботи навчальних закладів, в першу чергу на селі. Початкова ланка має і буде залишатись на місцях, і така школа I ступеня буде школою-філією опорної школи.

В 2016 році велася робота по укріпленню матеріальної бази як по опорних школах, так і по всіх інших освітніх закладах району. Ця робота і надалі буде продовжена з метою впровадження сучасних навчальних програм, надання якісної освіти учнів та створення для педагогів комфортних умов роботи. Крім того, районною владою ведеться робота по впровадженню на території району всеукраїнського проекту «Розумники», в основі якого – освітні ігрові ресурси. Проект «Розумники», ініційований Міністерством освіти і науки України, базується на спеціальних сучасних педагогічних іграх – захоплюючих програмах, які дозволяють дітям отримати міцні й глибокі знання з предметів шкільної програми. Ці ігри відповідають вимогам сучасної школи. Простота й доступність управління дозволяють дітям самостійно працювати з програмою. Електронні освітні ігрові ресурси базуються на ПК, планшетах та інтерактивних дошках, тож ними можна користуватися як у школі, так і вдома.

Ставили громадяни питання які стосуються розвитку спортивних споруд та інфраструктури району, а саме які подальші кроки влади будуть в цьому напрямку?

На останній сесії районної ради виділені кошти на продовження ремонтних робіт по спортивній залі районного Палацу культури (заміна вхідних дверей, облаштування роздягалень та душових кімнат, створення належних умов для організації навчально-тренувального процесу), а також на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію стадіону «Колос», який в майбутньому планується перетворити в повноцінний спортивний дозвіллєвий комплекс для людей різної вікової категорії. З настанням погодних умов одним із перших кроків в цьому напрямку буде облаштування тренажерного майданчику на території даного стадіону.

Які наступні кроки щодо розвитку системи охорони здоров’я району, зокрема сільської медицини?

2016 рік був проголошений Роком охорони здоров’я, і завдяки зусиллям райдержадміністрації, сільським, селищним радам та соціально відповідального бізнесу дещо вдалося зробити в напрямку покращення якості надання медичних послуг на селі, оновлена матеріально-технічна база. Проте районна влада не збирається зупинятися на досягнутому і в 2017 році ці заходи будуть продовжені.

Окремим пунктом в цьому напрямку є реалізація заходів щодо покращення роботи Краснопільської центральної районної лікарні, зокрема буде продовжена робота по заміні вікон в поліклінічному відділенні, проведення його утеплення, також буде здійснено заміну вікон в терапевтичному та придбання медичного обладнання для гінекологічного відділень. Крім цього планується замінити крісло в хірургічному кабінеті стоматологічного відділення та придбання апарату ультразвукової діагностики.

Особлива увага буде приділена питанню залучення додаткових коштів та участі в різного роду державних та міжнародних конкурсах та проектах. Так, у 2017 році Краснопільською райдержадміністрацією був поданий проект до Державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію стаціонарного відділення райлікарні.

Передбачається виготовлення проектно-кошторисної документації для ремонту Самотоївської АЗПСМ, придбання для цього ж лікувального закладу стоматологічної установки, придбання медичного обладнання для Осоївської АЗПСМ та Угроїдської СЛА. Також завдяки коштам районного бюджету буде придбано обладнання для фізіотерапевтичного кабінету та лабораторії, замінено вікна на енергозберігаючі в Угроїдській СЛА. По Краснопільській СЛА буде здійснений поточний ремонт приміщення, заміна вікон, придбання медичного обладнання.

На сьогодні болючим для Краснопільчан залишається проблема ремонту доріг. Тут закономірним буде питання який саме стан справ по ремонту доріг та які плани районної влади в цьому питанні на майбутнє?

На сьогоднішній день важливим та актуальним для Краснопільщини залишається питання ремонту доріг. Перш за все будуть завершені роботи по мостовому переходу в селищі Краснопілля. Також на опрацюванні знаходиться питання ремонту дороги Р-45 від кордону з Сумським районом до Краснопілля та ремонт дороги від Краснопілля до Угроїд та Тур’ї на умовах спів фінансування з державного та місцевих бюджетів, коштів місцевих сільгоспвиробників.

Жителі селища Краснопілля, зокрема по вул. Виноградна ставили питання щодо функціонування вуличного освітлення.

Відповідно до статті 29 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» забезпечення утримання, належного функціонування та збереження освітлювальних приладів на території об’єктів благоустрою здійснюється власниками, тобто сільськими, селищними радами. За інформацією виконавчого комітету Краснопільської селищної ради вуличне освітлення по вул. Виноградна функціонує.

В зв’язку з численними зверненнями громадян питання вуличного освітлення в селищі Краснопілля буде винесено на чергову апаратну нараду при голові Краснопільської райдержадміністрації.

Запитувалось також, якою є форма власності бувшого Краснопільського маслозаводу та збереження будівель для подальшого їх використання в об’єднаній громаді?

Форма власності даного об’єкта приватна. Райдержадміністрацією були направлені відповідні запити до Краснопільської прокуратури та Державної інспекції України з питань праці щодо перевірки законності діяльності власників на територій бувшого заводу. На даний час запит знаходиться на розгляді, про результати якого буде повідомлено дещо пізніше.

Ставилось питання щодо відсутності державного нотаріуса та діяльності державного реєстратора.

Послуги з питань державної реєстрації нерухомості та бізнесу у місті Краснопілля та Краснопільському районі надаються Краснопільська районною державною адміністрацією за адресою: смт. Краснопілля, вул. Сумська 19; тел.(05459) 7-13-43 та реєстраційною службою Краснопільської селищної ради за адресою: смт. Краснопілля, вул. Сумська 19; тел.(05459)7-16-82.

Відповідно до Наказу Міністерства юстиції України №2968/5 від 12.10.2016 року «Про ліквідацію Краснопільської районної державної нотаріальної контори Сумської області», діяльність Краснопільської РДНК припинено.

Слід зазначити, що з 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 20.10.2014 № 1709-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань спадкування», відповідно до положень якого органи місцевого самоврядування наділяються повноваженнями щодо оформлення спадкових прав. Вчинення таких нотаріальних дій, як видача свідоцтва про право на спадщину та/або свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя в разі смерті одного з подружжя уповноважена, посадова особа органу місцевого самоврядування вправі здійснювати за певних умов. Тому райдержадміністрація рекомендує всім сільським, селищним радам з метою наближення послуг до людей розглянути можливість введення відповідної посади в органах місцевого самоврядування.

Цікавилися мешканці району питанням як саме вирішується проблема з самогоноварінням?

Робота щодо запобігання розповсюдження та реалізації самогону постійно проводиться працівниками районного відділення. Так, з 6 по 17 лютого 2017 року працівниками районного відділення поліції проводились відпрацювання заходів в рамках операції «самогонна точка», в ході якої було вилучено 90 літрів самогону, вилучено 15 самогонних апаратів та складено 23 адміністративних протоколів.
Інф. РДА

Є новини, цікаві теми? Пишіть [email protected] Телефонуйте 050-064-94-14

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: