Вiтa Ceмepeнкo: пoчинaю бopoтиcя з чиcтoгo apкyшa

41523568

 

60234486.jpg

>Сумська біатлоністка, чемпіон і призер Олімпіади-2014 Віта Семеренко в інтерв’ю podrobnosti.ua розповіла як збирається відвойовувати місце в естафетній четвірці.

Віта, наскільки знаю ти зараз в естонському Отепяя на тренувальному зборі. Як, загалом, проходить підготовка?

Це мій третій збір після повернення, не рахуючи втягуючої роботи в Сумах. Всі тренування спрямовані на те, щоб повернути кондиції, які дозволять якісно конкурувати за місце в команді. В Естонії я до 12-го березня. Наприкінці збору протестую свою готовність за допомогою участі в змаганнях кубка Європи. Після Естонії тиждень побуду вдома. А потім дуже б хотілося ще виїхати на сніг, дуже вже я за снігом скучила!

Ти приїжджала в італійський Антхольц під час етапу кубка світу, там тренувалася. В горах все пройшло без збоїв?

Антхольц – це супер, улюблене місце! Все пройшло чітко за планом, з позитивними емоціями і прекрасними умовами для роботи. Там же скорегували і затвердили з тренерами план підготовки на найближчий період.

Після того як пропустила два сезони, що зараз в тренувальному процесі дається найважче?

Насправді все дається не дуже вже й складно! Адже це тільки офіційних стартів у мене не було більше двох років, а тренуватися я практично не припиняла. Так що все в порядку!

На збір в Отепяя ти вирушила з чоловіком і сином … Важко розриватися між тренуванням і доглядом за дитиною?

Я з сім’єю всюди! Поки я з ними – все дається дуже легко. Спасибі величезне президенту федерації біатлону Бринзаку Володимиру Михайловичу за таку можливість, а тренерському штабу за розуміння моєї ситуації. У цьому плані знаю багато «спортивних» мам і тат мені заздрять! Що стосується Андрія, то він головна няня і діватися йому нікуди! Довелося відкласти йому свої амбіції на потім, він молодчина! Хоча він зараз вчиться в сумському університеті на журналіста. Тільки після третьої вищої освіти вирішив, що журналістика це те, що подобається йому найбільше.

Як Марк переносить поїздки?

Переїзди Марк переносить гідно. Він же ж чоловік, та й мандрівник він вже зі стажем, в три тижні перелетів океан! Нам, взагалі, здається, що він «кайфує» від подорожей!

«Срібну» естафету чемпіонату світу у виконанні колег по команді дивилася?

Звичайно, дивилася! Там все по ділу було! Умнички всі, і дівчатка, і вся команда фахівців, і функціонерів на чолі з Михайловичем! Всіх привітала з медаллю!

Конкуренція за місце в четвірці за рік до Олімпіади зростає. Тебе стимулює така ситуація?

Я добре пам’ятаю слова головного тренера: «Авторитетів немає, і з минулим заслугам місце в минулому». Я легко і з повним розумінням сприйняла його чесну і справедливу позицію! Тільки так ми можемо рости як команда і кожна окремо! З упевненістю в тому, що принципова позиція тренерського штабу не змінилася, я чесно починаю боротися з чистого аркуша! Що з цього вийде – покаже час!

Досвід Дорен Абер і Домрачевою показує, що немає нічого неможливого …

А що стосується Марі і Дар’ї, то для мене вони і справді герої і прекрасний орієнтир.

 

http://krasnews.at.ua/news/vita_semerenko_pochinaju_borotisja_z_chistogo_arkusha/2017-03-02-7453
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: