ЩO ТPEБA ЗНAТИ ПPO OCIННIЙ ПPИЗOВ – 2016

99081203

В Україні з 3-го жовтня до 30 листопада проводиться призов громадян на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань. Більш детально про осінній призов 2016 року на території району розповів нашій газеті військовий комісар Краснопільського районного військового комісаріату, підполковник Євген Євченко.

– На сьогодні у встановлені строки Краснопільським районним військовим комісаріатом розроблено план проведення призову на строкову військову службу громадян 1989-1996 років народження восени 2016 року, – розповідає Євген Миколайович. – В ході підготовки чергового призову військовим комісаром організована взаємодія з сільськими та селищними радами, підприємствами, учбовими закладами та організаціями району з питань призову громадян на строкову військову службу.

Оповіщення призовників про явку на призов проводилось шляхом інформування населення про наказ військового комісара в пресі, а також персональними повістками.

Для забезпечення проведення призову громадян на строкову військову службу створена призовна комісія, персональний склад якої затверджений розпорядженням голови райдержадміністрації. Робота призовної комісії розпочалась на призовній дільниці з 3 жовтня і триватиме по 30 листопада 2016 року згідно з графіком роботи.

– І які результати вже маєте?

– Виклику на призовну комісію підлягало – 265 чоловік. Підлягають відправці до ЗС України 9 чоловік. Надано відстрочок від призову всього 66 чоловікам, в тому числі за сімейними обставинами – 8, для продовження навчання – 15, за іншими обставинами – 41. Будуть передані до запасу – 4. Визнано непридатними до в/служби – 7. Перебувають на медичному обстеженні – 27. Планове завдання Краснопільському районного військового комісаріату складає 18 чол..

Виконали пункт 9 статті 38 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, розпорядження голови Краснопільської районної державної адміністрації № 211-ОД від 15.08.2016 «Про підготовку та проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу на території Краснопільського району у жовтні-листопаді 2016 року» і забезпечили своєчасне надання необхідних відомостей про призовників, а також оповіщення їх про виклик до Краснопільського районного військового комісаріату голови таких сільських та селищних рад як: Краснопільська, Угроїдська, Бранцівська.

Не виконали вимоги зазначеного вище пункту Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та розпорядження голови Краснопільської районної державної адміністрації і не забезпечили своєчасне надання необхідних відомостей про призовників, а також недостатньо провели оповіщення їх про виклик до Краснопільського районного військового комісаріату голови таких сільських та селищних рад як: Запсільська, Мезенівська, Славгородська, Сіннівська. Така пасивна позиція негативно впливає на організацію та проведення призову восени 2016 року і може привести до зриву виконання державного завдання – призову громадян Краснопільського району на строкову військову службу в Збройні Сили України.

– Де проходять медичний огляд призовники Краснопільщини?

– Проведення аналізів, флюорографічних обстежень органів грудної клітини і електрокардіограми організовано у центральній районній лікарні згідно графіку. Визначені посадові особи центральної районної лікарні, на яких покладено контроль за додатковим медичним обстеженням. Позачергове додаткове обстеження стану здоров’я призовників проводиться в умовах стаціонару. Контроль за якістю оформлення актів обстеження проводиться лікарем який організовує роботу медичного персоналу щодо медичного огляду призовників.

– Чим може обернутися свідоме уникання призову і намагання «закосити»?

– Ці дії підпадають під ст.335 ККУ «Ухилення від призову на строкову військову службу» і караються позбавленням волі на строк до трьох років. Неявка військовозобов’язаного або призовника до військового комісаріату без поважних причин не для відправлення у військову частину у зв’язку з призовом на строкову військову службу, а за іншим викликом тягне адміністративну відповідальність за ст. 210 КАП.

За цією ж статтею військовозобов’язаний або призовник несуть відповідальність за ухилення від подання до військового комісаріату відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, навіть якщо це вчинено ними з метою ухилення в майбутньому від призову на військову службу. Відповідно до п. 3 ст. 38 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” Краснопільський ВП ГУНП у Сумській області організовує розшук, затримання і доставку до Краснопільського районного військового комісаріату осіб, які ухиляються від призову. Краснопільському ВП ГУНП станом на 27.09.2016р. направлено 23 іменних доручення .

– Наскільки відомо, призовники мають право на отримання грошової допомоги, так?

– Згідно з постановою КМУ №587 від 12.08.2015 «Про затвердження Порядку виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу», допомога виплачується громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, у розмірі двох мінімальних заробітних плат. Військовий комісаріат перераховує її на рахунок у банку, зазначений одержувачем, або через касу.

Також згідно зі ст. 119 Трудового кодексу України, під час дії особливого періоду за військовослужбовцями, призваними на строкову військову службу, зберігається їхня середньомісячна заробітна плата, а також робоче місце на весь термін проходження служби. Наостанок я закликаю громадян призовного віку виконати свій обов’язок перед державою та пройти військову службу у Збройних силах України! Служба в армії – це не тільки загартування тіла й духу, а й значні перспективи після демобілізації. Керівники підприємств та установ у першу чергу візьмуть на роботу людину, яка відслужила, оскільки вона фізично та морально загартована, дисциплінована та відповідальна. Також ті, хто пройшов армію, можуть працевлаштуватися у силових структурах чи продовжити військову кар’єру.

Інформація Краснопільської районної газети “Перемога”

Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

http://krasnews.at.ua/news/shho_treba_znati_pro_osinnij_prizov_2016/2016-10-16-6909

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: