ТEOPIЯ БEЗ ПPAКТИКИ – НIЩO

22168003

Хто належить до покоління “народжених в СРСР”, добре пам’ятають один з найулюбленіших шкільних предметів ДПЮ (допризовна підготовка юнаків – якщо хтось не знає або призабув). Адже де ще можна було власними руками помацати протитанкові та протипіхотні міни, прилади радіаційної та хімічної розвідки, саперні лопати та багато інших наочних посібників, які мала школа.07619849.jpg

Так, надягати ОЗК, протигази ми не любили, а ось щоб розбирати і збирати навчальні автомати Калашникова, ставали в чергу, а ще залюбки стріляли з дрібнокаліберних гвинтівок у шкільному тирі. А постріляти з пневматичної рушниці можна було де завгодно, хоч в школі, хоч в тирі на автовокзалі, хоч у парку відпочинку у будь-якому місті. Ціна питання – дві копійки. Не сказати, щоб із великим задоволенням, але для самовдосконалення без проблем долали прекрасні шкільні смуги перешкод, добре облаштовані тактичні поля з бліндажами, окопами, макетами танків. Прикро, але про це доводиться говорити лише в минулому часі.

– Без сумніву, порушені проблеми набувають особливої актуальності саме сьогодні. Ситуація, яка склалася в країні, агресія, бойові дії на сході нагадали нам про шкільний предмет “Захист Вітчизни”, зумовили в якійсь мірі реанімувати та повернутися до нього обличчям, – переконаний викладач предмету у Краснопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів Василь Степанович Заітченко. – Армія потребує підготовленого резерву і сучасна школа може забезпечити виконання цього завдання. Але досі, на жаль, ці заходи обмежуються паперовими “навчаннями”, “тренуваннями”, адже на практиці школярам хоч з рогатки по цілям стріляй. Колись у школах було все для тренувань зі стрільби, а сьогодні ми навіть пневматичній зброї раді.

95915461.jpg

Таку радість нещодавно подарував школярам голова районної організації Товариства сприяння обороні України Євгеній Васильович Калашніков, який напередодні свята Збройних сил України завітав у гості до старшокласників, учнів 10 – 11-х класів, майбутніх захисників Вітчизни.

03038985.jpg

Завітав не з перевіркою паперових справ, а з конкретною допомогою, передавши школі комплект плакатів “Сучасне озброєння Збройних сил України” і три пневматичні гвинтівки для навчання юнаків-допризовників стрільбі на уроках з предмету “Захист Вітчизни”, наголосивши про те, що уміння стріляти являється однією з найважливіших складових військово-патріотичного виховання.

А те, що старшокласники влучно б’ють по цілях, засвідчили змагання серед юнаків 10 – 11-х класів з кульової стрільби, що проходили в рамках місячника військово-патріотичного виховання і оборонно-масової роботи. Євгеній Васильович нагородив грамотами Районної організації ТСОУ та подарунками Дубину Євгенія, учня 11 Б класу, який набравши 45 із 50 очок, посів перше місце. Лише на один бал відстав від нього Гладушка Віталій, учень 10 Б класу, посівши друге місце. Третє місце розділили учні 10 Б класу Веремієнко Богдан та Саєв Сергій, з результатом 42 із 50 очок.

Також Євгеній Васильович відповів на запитання учнів про діяльність районної організації Товариства сприяння обороні України, про те, водіїв яких категорій тут готують. По завершенню зустрічі директор школи Анатолій Іванович Яремчук та Василь Степанович Заітченко подякували голові РОТСО України за надання матеріальної підтримки для якісного проведення уроків Захисту Вітчизни, адже, як відомо, теорія без практики – ніщо.
Інф. “Перемоги”

 

http://krasnews.at.ua/news/teorija_bez_praktiki_nishho/2016-12-14-7146
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: