Вiн yпopaвcя з нaдзaвдaннями

71153482

71153482.jpg

Вже протягом 15 років наш земляк, професор Валерій Ігорович Чергінець очолює науково- дослідницький сектор Дніпропетровської державної медичної академії. НДС є потужною та впливовою штатною структурою медичної академії, через яку реалізуються наукові, педагогічні та виробничі зобов’язання академії за укладеними договорами із замовниками. На сьогоднішній день в НДС працює понад 300 співробітників академії, які організовані в 49 трудових колективів. Виконуючи наукові, дослідницькі, навчальні послуги, НДС залучає до бюджету академії щорічно понад 3 млн. гривень, що складає 15% бюджету академії.

Валерій Ігорович народився в Краснопіллі, закінчив Краснопільську середню школу №1. З 1968-го до 1974 року він студент педіатричного факультету Дніпропетровського медичного інституту. Після закінчення працював лікарем-педіатром 5-ої міської дитячої лікарні, а з вересня 1975 року чотири роки – лікар-педіатр дитячого відділення обласної клінічної лікарні ім.Мечникова.

З 1979 року по 1982 рік Валерій Ігорович навчається в очній аспірантурі при кафедрі дитячих хвороб №3 ДМІ, по закінченні якої працював асистентом цієї ж кафедри. В 1983 році захищає кандидатську дисертацію «Чутливість бронхів до гістаміну і стан бронхіальної прохідності при рецидивуючих бронхолегеневих захворюваннях у дітей». З 1988 року – доцент кафедри госпітальної педіатрії, а з березня 2001 року – доцент кафедри пропедевтики дитячих хвороб з курсом сестринської справи.

У 2001 році Валерій Ігорович захищає докторську дисертацію «Клініко-функціональна характеристика неспецифічної бронхіальної гіперчутливості у дітей, хворих на бронхіальну астму». У ній вперше було показано, що підвищена чутливість бронхів може спостерігатися у частини новонароджених дітей, які ще навіть не мали в своєму житті респіраторних епізодів і не встигли зазнати впливу на бронхи вірусних чи інших патогенних чинників.

З вересня 2002 року Валерій Ігорович обіймає посаду професора кафедри пропедевтики дитячих хвороб з курсом сестринської справи, на якій працює і тепер. Він відповідає за спільну роботу з клінічними базами кафедри (лікувальна діяльність), є відповідальним за лікувальний процес в ДМКЛ №2, за роботу з іноземними студентами.

Під керівництвом професора В.І.Чергінця підготовлені та захищені три кандидатські дисертації.

Валерій Ігорович активно веде наукові дослідження, винахідницьку та викладацьку діяльність, має 4 авторські свідоцтва, 3 патенти, 11 раціоналізаторських пропозицій, є автором 166 публікацій. У 2007 році його обрано на посаду заступника голови ЦМК ДДМА.

Валерій Ігорович Чергінець веде здоровий та активний спосіб життя, постійно займається спортом. Неодноразовий призер змагань з бадмінтону, які щорічно проводяться в рамках спартакіади викладачів та співробітників ДДМА.

Майже 30 років відбувається творче вдосконалення і набуття певних висот у науково-педагогічній діяльності професора В.І. Чергінця. В академії він зарекомендував себе як багатогранна, високопорядна, інтелігентна та чуйна людина; як талановитий педагог, який майстерно навчає і водночас виховує студентську молодь; як висококваліфікований, досвідчений лікар-педіатр, головною рисою якого є глибока відповідальність, чуйність до хворих дітей та вимогливість до практикуючих лікарів.

У житті кожного чоловіка має бути мета, можливо, їх має бути чимало. Але, кажучи образною мовою, кожен чоловік повинен посадити дерево, збудувати дім та виховати сина. Зі всіма з цих надзавдань Валерій Ігорович впорався, він має міцну та люблячу родину, яку створив разом з коханою дружиною; красивий та теплий дім, а також сина, який гідно продовжує справу батька. Велику радість і натхнення Валерію Ігоровичу надають онуки – маленькі Олеся та Ігор.

Катерина ДУКА,
завідуюча кафедрою пропедевтики
дитячих хвороб з курсом сестринської справи,
професор.

Джерело: http://www.dsma.dp.ua/?q=node/43&doc=005&dir=2679

http://krasnews.at.ua/publ/rozpovidi_pro_zemljakiv/vin_uporavsja_z_nadzavdannjami/2-1-0-367

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: