ЗAПOБIГAЮТЬ. PЯТУЮТЬ. ДOПOМAГAЮТЬ

s61917217

«Запобігти, врятувати, допомогти» – у цих трьох словах полягає вся суть діяльності пожежно-рятувальної служби, її основна ціль, завдання та покликання, адже щодня бійці служби порятунку, приймаючи виклик стихії, кидаються у бій, рятуючи людське життя і майно. 17 вересня працівники пожежно-рятувальної служби України відзначили своє професійне свято, а також 20-річчя створення Міністерства України з надзвичайних ситуацій. З нагоди свята у Краснопільській державній пожежно-рятувальній частині №11 відбулися урочисті заходи. s50970649.jpg

Аби привітати рятувальників та відмітити кращих співробітників частини, на урочистості завітав Голова Краснопільської РДА Юрій Яремчук, який відзначив Грамотами РДА та районної ради за сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди Дня рятувальника Максима Лавріненка – начальника караулу Краснопільської ДПРЧ-11 та інспектора цієї ж частини Романа Савченка. Також з нагоди професійного свята було премійовано ряд працівників частини, про що перед особим складом було зачитано відповідний наказ Головного управління ДСНС України у Сумській області.

s53560726.jpg

У свою чергу начальник Краснопільської ДПРЧ-11 С. М. Тряпкін нагадав присутнім історію створення Міністерства України з надзвичайних ситуацій, яке за 20 років встигло пережити не одну реформу. Так, у 1996 році Указом Президента Леоніда Кучми на базі Штабу Цивільної оборони та Мінчорнобиля було створено єдине відомство — Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (МНС України), яке стало провідним органом у системі виконавчої влади із забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільної оборони, рятувальної справи, створення та функціонування систем страхового фонду документації, поводження з радіоактивними відходами, захисту від надзвичайних ситуацій, попередження ситуацій і реагування на них, ліквідації їх наслідків та наслідків Чорнобильської катастрофи, здійснює керівництво дорученою йому сферою управління та несе відповідальність за її стан і розвиток. У 2011 році сталося розділення Міністерства у справах НС України на 4 окремих відомства — Міністерство надзвичайних ситуацій України (як головний орган), Державну інспекцію техногенної безпеки, Державне агентство зони відчуження та Державну службу гірничого нагляду та промислової безпеки. Особовий склад залишився на службі цивільного захисту. Державні пожежні частини отримали статус «рятувальних» і були підпорядковані територіальним органам МНС. Районні (міські) відділи МНС реформовані в служби цивільного захисту в районах (містах) і введені до складу апаратів ГТУ (ТУ) МНС. 24 Грудня 2012 Указом Президента України Міністерство надзвичайних ситуацій та Державна інспекція техногенної безпеки України були реорганізовані в єдину Державну службу України з надзвичайних ситуацій (ДСНС України), як центральний орган виконавчої влади, що координується і направляється Міністерством оборони.

Але є ще одна дата, що збігається із професійним святом рятувальників і над якою тисячоліттями не владні жодні реформування – вшанування ікони Богородиці «Неопалима купина», до якої зверталися найчастіше у надії на захист від пожеж. Тож за доброю традицією у Свято-Успенському храмі у відбулося богослужіння на вшанування ікони Божої Матері «Неопалима Купина». Також молилися і за здоров’я рятувальників – людей мужньої професії, тих, хто обрав своїм професійним покликанням важку, проте почесну справу – допомагати, рятувати, запобігати лиху, здатності приймати відповідальні рішення й ризикувати, бути готовим жертвувати особистим задля спільного блага. Молитву очолив настоятель Краснопільського Свято-Успенського храму, протоієрей Іоанн Дубляк.

s28543748.jpg

– Самовіддана і беззастережна служба рятувальника невіддільна від милосердя та жертовності, які є справжніми християнськими чеснотами. Виїжджаючи на бойові завдання і виконуючи з ризиком для власного життя професійний обов’язок, рятувальники самі потребують Божої опіки та захисту, – звернувся до присутніх священник. – Сьогодні православні християни вшановують ікону Пресвятої Богородиці “Неопалима Купина”. Цей старозавітній прообраз, що вказував на Божу Матір, був неопалимою купиною – кущем, який Мойсей бачив у полум’ї, але він не згорав. Купина знаменувала собою непорочне зачаття Богоматір’ю Христа від Духа Святого.

s69668298.jpg

А ще отець Іоан зробив подарунок краснопільським рятувальникам, запросивши їх на дзвіницю храму, де кожен з них мав можливість не лише оглянути прекрасні краєвиди нашого селища, пошукати і розпізнати в далині дахи своїх будинків, зробити унікальне селфі, а й власноручно вдарити у церковні дзвони. Чоловіки мужньої професії сміялися і раділи, коли над Краснопіллям линули дзвони не печалі й смутку, а радості і торжества життя!
Інф. «Перемоги».

http://krasnews.at.ua/news/zapobigajut_rjatujut_dopomagajut/2016-09-18-6819

Поділитися в соціальних мережах

Опубликовать в LiveJournal
Поділитися в Однокласниках
Рейтинг: 0

Автор публикации

Громадський портал Краснопілля - Редактор 8
не в сети 2 дні

Громадський портал Краснопілля - Редактор

Комментарии: 8Публикации: 5891Регистрация: 29-04-2016

Напишіть відгук

Увійти за допомогою: