ЗДAЙТE ЗБPOЮ ДOБPOВIЛЬНO

45841945

З 1 по 30 квітня 2017 року в Сумській області проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин.


Особи, які здадуть зброю добровільно, звільняються від відповідальності. У разі добровільної здачі в майбутньому на законних підставах можна переоформити зброю на себе.

Після смерті власника мисливська нарізна, гладкоствольна вогнепальна, пневматична та холодна зброя протягом п’ятиденного терміну здається в органи внутрішніх справ на тимчасове зберігання, до вирішення питання щодо успадкування (на строк не більше шести місяців). Якщо спадкоємець бажає залишити її як власність, може зареєструвати її на своє ім’я у встановленому порядку. Якщо серед спадкоємців немає тих, хто має або може мати право на зберігання, в місячний строк зброю треба передати або подарувати особі, яка має відповідний дозвіл.

До речі, стаття 263 кримінального Кодексу України “Про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без законного дозволу, передбачає покарання штрафом 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі від 2 – х до 5 років, або позбавленням волі до 3 – х років.

Звільняються від кримінальної відповідальності за злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, особи, які добровільно здали зброю, бойові припаси, вибухові речовини чи пристрої.
Звертатися за адресою: смт Краснопілля, вул. Мезенівська, 8, телефон: 7-12-02, 7-22-31; тел. моб. (099-975-97-39).

http://krasnews.at.ua/news/zdajte_zbroju_dobrovilno/2017-04-02-7590

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: