Кpacнoпiльщинa вiдзнaчилa 72 piчницю Пepeмoги нaд нaцизмoм y дpyгiй cвiтoвiй вiйнi

85082777

 

Нинішній травень приніс нам сімдесят другу весну. Більше семи десятиліть відділяє нас від тієї доленосної для країни перемоги над нацистськими загарбниками. Сонячними ранками і пташиним щебетом, бузковим цвітом стукає до нас пам’ять, щоб ми ні на хвилину, ні на єдину мить не забували про страшну війну, що відібрала життя мільйонів, зруйнувала долі людей, чорною смугою пройшла в історії.

Цими величними днями ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих хто виборов нашу свободу і віддати данину шани та поваги людям, завдяки героїзму та мужності яких ми нині живемо.

Програмою святкування славної річниці Перемоги було передбачено чимало змістовних урочистих заходів. Так, 5 травня 2017 року на базі Краснопільського територіального центру соціального обслуговування для людей похилого віку, ветеранів Другої світової війни, дітей війни та солдатських вдів проведено урочистості з нагоди 72-ї річниці Перемоги.

37539111.jpg

Привітати людей похилого віку завітали голова Краснопільської районної державної адміністрації, депутат Сумської обласної ради Юрій Яремчук, голова районної ради Віталій Савоненко, Краснопільський селищний голова Іван Хомічов, перший заступник начальника Великописарівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Олена Тарасенко, начальник управління соціального захисту населення Краснопільської райдержадміністрації Олена Лавріненко та голова районної організації ветеранів Володимир Дяченко, директор терцентру Олександр Демченко. Очільники району та керівники служб привітали ветеранів з Перемогою, побажали добра, міцного здоров’я, щастя та злагоди.

36224192.jpg

До речі, працівниками терцентру обслуговується по відділеннях 1224 чоловіки, із них ветеранів війни та членів сімей загиблих – 166 чоловік, інвалідів Великої Вітчизняної війни – 6, інвалідів інших категорій – 99 чол., ветеранів праці – 113 чоловік, дітей війни – 409 чоловік.

45802730.jpg

Між іншим, районна організація ветеранів відзначає своє 30-річчя. З цієї нагоди її голова Володимир Дяченко подякував директору терцентру Олександру Демченку за багаторічну роботу щодо оіки над ветеранами, людьми похилого віку, за тісну співпрацю з ветеранською організацією та вручив йому Грамоту за вагомий внесок в розвиток ветеранського руху та активну громадську роботу.

39056212.jpg

Свої музичні вітання гостям заходу дарував ансамбль “Ветеран” Краснопільського РПК. Колектив територіального центру від імені ветеранів щиро вдячний спонсорам, завдяки яким даний захід є традиційним. Це ФГ “Колос” (директор О. М. Кунець), філія Краснопільського РЕМ (начальник М. І. Лебеденко), приватні підприємці О. Г. Жданько, В. М. Грива, Л. В. Лупка, Ю. М. Пиленко, В. М. Середа, Краснопільська райспоживспілка (голова правління С. Ф. Миронов), підприємство Хлібохарчокомбінат” (директор Н. М. Кононенко), приватні перевізники С. М. Грива, В. Г. Дерев’янченко, С. В. Кононенко, ТОВ “Краснопільська газета “Перемога”.

Того ж дня у великому залі Краснопільського районного Палацу культури відбувся тематичний захід “Без права на забуття” з нагоди Дня пам’яті та примирення, який відзначається 8 травня та є днем жалоби за всіма загиблими під час Другої світової війни.

Не залишилися без уваги і ветерани війни, трудівники тилу, котрі лікуються у хоспісному та інших відділеннях Краснопільської ЦРЛ. Їх зранку 9 травня відвідав і поздоровив зі святом голова РДА Юрій Яремчук. Крім цього ветеранів війни, учасників бойових дій Краснопілля відвідали вдома голова районної ради Віталій Савоненко та заступник голови райдержадміністрації Ірина Юхта. Вони тепло та щиро поздоровили цих мужніх людей із святом, вручили продуктові набори і подарунки.

19211703.jpg

Долучився до заходів і колектив редакції газети “Перемоги”. Журналісти, які творять газету сьогодні, разом із директром терцентру О. Демченком та головою районної організації ветеранів В. Дяченком привітали із величним святом колишнього працівника районки, ветерана Великої вітчизяної війни Ганну Григорівну Жогло, подарувавши їй живі квіти та солодощі.

9 травня о 9 годині на центральній площі райцентру зібралися представники трудових колективів, учнівська молодь, громадськість Краснопілля, щоб взяти участь в урочистому мітингу та покладанні квітів з нагоди 72-ї річниці Перемоги у Другій Світовій війні.

63149547.jpg

96688172.jpg

00626115.jpg

60856052.jpg

З вітальними словами з нагоди Дня Перемоги зверталися голова райдержадміністрації Юрій Яремчук, голова районної ради Віталій Савоненко, Краснопільський селищний голова Іван Хомічов, голова районної організації ветеранів Володимир Дяченко та заступник начальника відділу прикордонної служби “Краснопілля” капітан Олександр Нєвзоров.
На згадку про тих, хто не повернувся, про тих хто віддав своє життя за наше мирне майбутнє, про тих кому не судилося побачити цю весну, присутні вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання.

68214698.jpg

73366157.jpg

05008117.jpg

На знак священної пам’яті про тих, хто відійшов у вічність, кого немає серед нас були покладені квіти від вдячних нащадків до Меморіалу загиблих воїнів.

55349164.jpg

Долучилися до відзначення 72-ї річниці Перемоги і любителі бігу, вихованці Краснопільської ДЮСШ, учасники пробігу із м. Суми, здійснивши легкоатлетичний пробіг від Пам’ятного знаку в урочищі Грузна до центру Краснопілля. Після підведення підсумків, бігунів тепло привітали заступник голови райдержадміністрації Ірина Юхта та начальник відділу освіти, молоді і спорту Краснопільської РДА Іван Матлахов.

Продовжилися заходи з нагоди Дня Перемоги у Краснопіллі святковим концертом “Перемога, свята Перемога!” у великій залі РПК. Аматори сцени, подарували присутнім святковий концерт.

48380245.jpg

77476358.jpg

02367500.jpg

97283795.jpg

16207545.jpg

22345402.jpg

37995259.jpg

60922744.jpg

59122959.jpg

32904724.jpg

41024023.jpg

38987432.jpg

В цей день і завжди всі покоління Краснопільщини щиро вдячні своїм визволителям за Перемогу. Вклонімося їм низько.
Війні не бути. Нехай панує мир! І ми всі маємо про це дбати. “Ніхто не забутий, ніщо не забуто…”. Адже головна мрія кожного з нас жити в мирі та злагоді.
Інф. Краснопільської райдержадміністрації та газети “Перемога”

 

http://krasnews.at.ua/publ/zhittja_kraju/gromada/krasnopilshhina_vidznachila_72_richnicju_peremogi_nad_nacizmom_u_drugij_svitovij_vijni/6-1-0-718
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: