В Мaлiй Pибицi i Мacлянy зycтpiли i жiнoк вшaнyвaли!

oso

 

00621467.jpg

У час, коли від зимового сну пробуджується природа, крокує одне за одним два свята «Масляна» та свято всіх жінок – «8 Березня».

Весело та гамірно було біля Будинку культури в селі Мала Рибиця, де відбулося свято Масляної. До нього готувались заздалегідь. Молодь зробила опудало, прикрасила Будинок культури. Досвідчені майстрині (Кругляк Т.І., Самойленко Н.М., Карпенко О.В., Мірошніченко К.Ф., Ваніна А.О., Лазаренко А. В., Жабчик Н.Г., Єгорова А.А.) наліпили вареників та напекли млинців ( Ілляшенко Т.М., Євтушенко Г.М. )

Це дійсно народне свято, улюблене усіма, зібрало багато мешканців і гостей села, молодь, людей старшого покоління, сім’ї з дітьми. Розпочалося дійство і одразу створило святковий настрій.

Староста села привітала всіх зі святом і побажала всього найкращого.

Гостей розважали глашатаї (Малахова Дар’я, Ваніна Анастасія) «Зима» та «Весна»,( А.Ваніна А. Лазаренко) , господиня та господар (О.Лисенко, А. Докаленко) . Веселі історії розповідали «Палажка» (Карпенко О. В.), «Солоха» (Кругляк Т,І) і «Панько» ( О.Євдокімов) . Свої найкращі пісні подарували О.Крижная, А.Ваніна, С. Денисенко, О.Заїка, колектив «Рибичаночки» (Дар’я Романченко, Анастасія Малахова, Євгенія Малахова, Анастасія Сергієнко, Ксенія Ілляшенко, Каріна Іскрич), жіночий ансамбль «Калина» (О.В.Лисенко, Г.М. Жук, В.М. Шепопотько, О.М. Кочура, С.В. Берлет, В.І. Рагуліна, А.О. Нікітіна, Г.М.Дяговець). Всі славили Масляну та прихід весни.

Молодь приймала активну участь у богатирських іграх – перетягування канату, піднімання гирі, амреслінг, а для наймолодших – «Зріж приз». Переможці отримали призи.

Поки йшла розважальна програма наші куховари (А.О.Нікітін, Т.М.Ілляшенко, Н.В.Малахова) «чаклували» над юшкою, та варили вареники.

Всіх присутніх пригощали господині смачними варениками із сметаною, млинцями, гарячою юшкою та запашним кулішем, який приготувала В.М.Єльнікова. Люди смакували смачними стравами, дякували за веселе свято. До самих сутінок звучала запальна музика і продовжувались народні гуляння.

З кожним подихом теплого південного вітру наближається той момент, коли з-під снігу з’являється перший пролісок, сповістивши весь світ про наближення найчудовішого свята прекрасної половини людства – 8 Березня. І знову зала Будинку культури святково прикрашена. На сцені, ніби живі, розквітли квіти, а з-за тину виглядають мальви.

49881786.jpg

В залі оформлена книжкова виставка- привітання «Таїна жіночої душі» з підрозділами – «Корисні книги для справжніх господинь», «Жіночий погляд», «Для юних леді». Заходячи до зали люди переглядали виставку, цікавились представленою літературою і сідали на свої місця.

s08027443.jpg

Звучать позивні. Розпочинається концерт. Ведучі Берлет Назарій та Лазаренко Аліна запрошують почесних гостей: старосту села Мала Рибиця О.М.Кочуру, голову Миропільської громади О.О.Ординець, начальника відділу освіти, культури, спорту та туризму Н.П.Борозенець. Вони привітали всіх із святом. Побажали добра, любові, здійснення усіх сонячних мрій і надій,радості і мирного неба. Зі сцени звучали різні пісні – запальні і зворушливі, веселі і до душі , які виконували солісти – О.Крижная, А.Ваніна, О.Вакуленко, С. Денисенко, О.Заїка, дует у складі В.М. Шепотько та С.В. Берлет, жіночий ансамбль «Калина».

57962604.jpg

Порадували своїм виконанням і юні аматори Андрій Крижний, Ксенія Ілляшенко, Анастасія Ваніна. Гучними оплесками нагородили глядачі танцювальний колектив «Рибичаночки», які своїм танцем розчулили залу. Проник у душі глядачів діалог «Розкажи мені , мамо…» у виконанні Кочури Ольги Миколаївни та її сина Олександра . Протягом всього концерту Параска ( А.Ваніна) та Палажка (Н.Кисіль) все шукали та сварили своїх чоловіків Марка ( О.Євдокімов) і Степана (С.Денисенко), а ті в свою чергу, признаючи свою провину, пообіцяли приготувати їм смачний обід. А що з цього вийшло- бачили самі. Та зрештою вони попросили пробачення і пообіцяли своїм жінкам їх завжди любити, цінити і поважати.

Ольга Миколаївна подякувала за чудовий концерт і вручила солодощі всім учасникам художньої самодіяльності. Глядачів запросили до столу з солодощами та чаєм, які впереддень свята надало ФГ «Батьківщина» в особі Калініченка В.П. Люди пили чай, спілкувалися, поспівали гарних пісень й потанцювали .
Дякуємо всім за організацію і проведення цих свят.

Малорибицький край зажди шанує і зберігає свої традиції. Нам є чим пишатись, адже в нас живуть талановиті і працьовиті люди, які своїми талантами прославляють наш край.
Хай пролісок перший дарує вам ніжність,
А сонце весняне дарує тепло
У березні вітер несе хай надію
І щастя,і радість,і тільки добро.

А. Нікітіна

 

http://krasnews.at.ua/news/v_malij_ribici_i_masljanu_zustrili_i_zhinok_vshanuvali/2017-03-11-7502
Джерело: Краснопілля 04_kray_logo

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: