Зaвдяки втpyчaнню пpoкypaтypи зeмeльнi дiлянки вapтicтю 4,8 млн гpн пoвepнyтo дepжaвi

s49211146

Господарським судом Сумської області розглянуто 5 справ за позовом прокуратури в інтересах держави в особі Краснопільської районної державної адміністрації до одного з Державних підприємств, Головного управління Держгеокадастру в Сумській області та Угроїдської селищної ради про розірвання договорів оренди земельних ділянок.

Як повідомив прокурор прокуратури Сумської області Максим Вортоломей, встановлено, що ДП істотно порушило умови 5 укладених договорів оренди земельних ділянок загальною площею майже 142 га. А саме, отримуючи у повному обсязі кошти від передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення у суборенду фермерському господарству, всупереч вимогам земельного законодавства підприємство несистематично сплачувало до бюджету орендну плату за користування земельними ділянками, внаслідок чого утворилась значна заборгованість.

З огляду на обґрунтованість вимог прокурора рішеннями Господарського суду Сумської області позовні вимоги у 5 позовних заявах задоволено у повному обсязі, договори оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, загальна нормативно грошова оцінка яких складає 4,8 млн грн, розірвано.
Джерело http://sumy.gp.gov.ua

Поделиться в соц. сетях

Опубликовать в Google Buzz
Поділитися в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Поділитися в Однокласниках

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: