XPAМ УВIНЧAНO КУПOЛOМ I XPECТOМ

s46048068

У повсякденному житті храмів, як і у людей, є приємні дні, радісні події. Багатими на позитив стали для Краснопільського храму Успіння Божої Матері кілька останніх тижнів: відтепер прихожан тут зустрічає металева, оздоблена візерунками вхідна арка, засяяв купол кольору неба, увінчаний хрестом. Таким чином завершено ще один етап розбудови цієї ще молодої святині.
s39278720.jpg
Хоч ініціатором і організатором розбудови храму є Благочинний Краснопільського Благочиння УПЦ КП отець Іван Малюк, проте сам він зазначає, що лише продовжує справу свого попередника отця Сергія. Саме за його каденції вже не нове приміщення, що за свою історію виконувало безліч функцій, почало поступово перетворювася на вогнище духовної культури.

s68606727.jpg

Щоб сьогодні здійснити задумане, знадобилось чимало спільних зусиль і коштів. За словами отця Івана, у вирішенні нагальних питань постійну допомогу надають багато людей, підприємців. Так директор ФГ «Колос» Олексій Кунець, який свого часу на умовах безкоштовної оренди на 50 років передав дане приміщення під храм, виділив кошти на будівництво купола, допоміг з шифером, залізом. Купол власними руками безкоштовно створив краснопільчанин із золотими руками Іван Биченко. У встановленні купола і хреста допомогли працівники Кранопільського РЕМу, фірми «Ритуальні послуги» приватного підприємця Сергія Гриви. Приватний підприємець Ігор Пиленко безкоштовно зробив вхідну арку. Як можуть, допомагають прихожанам директори ДП «Краснопільський лісгосп» Віктор Мороз та ДП «Агроліс» Сергій Малюк.

– Хрест – це знамено перемоги Спасителя над гріхом і смертю, а для бісів – рана, – розповідає настоятель храму отець Іван, – православних християн він супроводжує від початку життя і до завершення їхнього земного шляху, веде за собою на боротьбу з гріхом заради спасіння душі. Встановлений хрест, який височіє на куполі храму Успіння Божої Матері буде орієнтиром для жителів селища, які поспішатимуть до святині, щоб піднести молитви до Господа.

Поряд з розбудовою згаданого вище храму сподіваються на початок великих робіт і прихожани храму Покрови Пресвятої Богородиці, що в центрі Краснопілля. За словами отця Івана Малюка – першочергове завдання – будівництво вівтаря. Наразі йдуть пошуки спонсорів, триває збір коштів серед небайдужих жителів селища. Попри всі труднощі члени церковної громади не сумніваються у здійсненні своїх намірів – зробити храми Покрови Пресвятої Богородиці та Успіння Божої Матері окрасою селища.
Прес-служба Краснопільського Благочиння УПЦ КП.

http://krasnews.at.ua/news/khram_uvinchano_kupolom_i_khrestom/2016-08-25-6742

Поділитися в соціальних мережах

Опубликовать в LiveJournal
Поділитися в Однокласниках
Рейтинг: 0

Автор публикации

Громадський портал Краснопілля - Редактор 8
не в сети 1 день

Громадський портал Краснопілля - Редактор

Комментарии: 8Публикации: 5811Регистрация: 29-04-2016

Напишіть відгук

Увійти за допомогою: